Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

iLikeIT. Premiul fabulos oferit celor care se casatoresc pe 29 februarie si comunitatea nativilor in ani bisecti

61779574
Embed:

Este 29 februarie si am capatat o zi in plus in 2016. Anul bisect e o ocazie rara pentru cei 0,3% romani nascuti azi sa isi serbeze in sfarsit ziua, dupa 4 ani de pauza.

George Buhnici ne arata la iLikeIT cat de complicat este sa tinem sirul anilor bisecti si ce emotii declanseaza pe internet. Mai ales ca in alte tari exista adevarate comunitati ale celor nascuti in ani bisecti.

"Leapers” li se spune in engleza. Pe LeapYearDay.com se aduna americanii nascuti in acea zi, iar filmul lor emblematic este „Leap Year”, o comedie romantica din 2010. Exista si un film chinezesc din 2008 pe acest subiect, si el mare cautare pe net.

61779574 iLikeIT. Premiul fabulos oferit celor care se casatoresc pe 29 februarie si comunitatea nativilor in ani bisecti, partea I 61779593 iLikeIT. Premiul fabulos oferit celor care se casatoresc pe 29 februarie si comunitatea nativilor in ani bisecti, partea a II-a

In Marea Britanie exista si superstitii pe acest subiect. Se spune, de pilda, ca aduce ghionion sa te casatoresti intr-un an bisect. De aceea, la englezi a aparut si un site unde cei care au curajul sa faca acest pas pe 29 februarie pot castiga un premiu fabulos: o calatorie in jurul lumii.

Daca vreti sa intelegeti cum functioneaza anii bisecti si de ce , Internetul e plin de resurse utile, de unde aflam, de pilda, ca in calendarul chinezesc exista luni bisecte. Chiar Neil deGrasse Tyson, savantul preferat al netului, a facut un clip pe acest subiect.

Calendarul modern adauga o zi suplimentara lunii februarie in anii care sunt multipli de patru - cu exceptia anilor multipli de 100 care nu sunt si multipli de 100. De aceea anii 2000 și 2400 sunt ani bisecti, dar 1800, 1900, 2100, 2200, 2300 si 2500 nu sunt.
 

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 29 Februarie 2016
  • 1 Comenteaza
 
61808066
 
 
© 2015 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed