iLikeIT. La CES 2016, mingea, dar si pianul, au fost reinventate. Ce inventii au mai fost prezentate in Las Vegas

Ultimul update: Sambata 16 Ianuarie 2016 07:11
Data publicarii: Miercuri 13 Ianuarie 2016 10:36
Categorie: Smart things

Muzica ocupa un loc important la targul de tehnologie din Las Vegas, unde a si a aparut pentru prima data CD-ul.

Cei pasionati de domeniu trebuie sa stie ca s-a lansat un pian capabil sa simuleze orice instrument muzical, dar si o pereche de casti unice in lume. George Buhnici le-a testat si le prezinta la iLikeIT.

Pianul se numeste Seabord Rise si este creat de Roli. Poate modula in timp real fiecare sunet, in functie de cat de tare este apasata o anumita clapa. “La un pian obisnuit apesi pe nota, sunetul e initiat si oprit imediat. Dar, cu Seabord ai mai multa spatialitate, adica poti apasa clapa si se poate glisa stanga sau dreapta. Poti urca sau cobori", explica creatorii sai.

Pianul ar functiona de minune cu niste casti Earin. Cele doua piese pot reda muzica fara sa fie conectate cu vreun fir pentru ca folosesc tehnologie bluetooth. Sunt primele casti de acest fel din lume. Costa 249 de dolari. In fiecare casca exista o mica baterie, iar partea cea mai spectaculoasa e ca, poti sa sari cu ele, poti sa te plimbi, castile sunt la locul lor in urechi.

O alta inventie utila aparuta la CES este un card de memorie, capabil sa dubleze memoria de stocare pentru laptopuri. Pretul este de un dolar per Gigabit.

Nici cei mici nu sunt ignorati. Si ei se pot bucura de inventiile aparute in Las Vegas. De pilda, mingea, care a fost reinventata. Acum se lumineaza dar se si programeaza. E pentru copii care pot fi invatati sa programeze. Totul se face printr-o aplicatie instalata pe tableta sau pe telefon. De pilda, pustii pot programa ca la a cincea aruncare mingea sa se coloreze in rosu. Putem vorbi asadar de o reinventare a jocului din copilarie - cartoful fierbinte. Astfel, copiii pot invata inca de la gradinita principiile de baza ale programarii.
 

iLikeIT. Tehnologiile viitorului, la CES 2016. Bancomatul care iti da bani

iLikeIT. Tehnologiile viitorului, la CES 2016. Bancomatul care iti da bani "pe ochi frumosi"

Nokia 8

Nokia revine în forță. Cum arată și cât costă noul smartphone al finlandezilor

Robotul care muncește cot la cot cu angajații unui hotel

Instagram se transformă tot mai mult în Facebook. Ce opțiune nouă apare

Samsung Galaxy S8

Forbes: Galaxy Note 8 va fi cel mai puternic dispozitiv mobil Samsung de până acum

Proiect de lege pentru construirea staţiilor de alimentare cu energie pentru maşinile electrice

Facebook se schimbă radical. Anunțul surpriză făcut de Mark Zuckerberg