iLikeIT. Gadgeturile care te feresc de accidente sau iti arata cine ti-a lovit masina noaptea in parcare

×
Codul embed a fost copiat

Toti ne-am trezit cu masina zgariata sau chiar lovita desi eram siguri ca nu va pati nimic in parcare. Tehnologia nu ne poate ajuta sa prevenim asemenea situatii, dar macar identifica faptasul.

Americanii de la FuseChicken se lauda ca au creat cablurile indestructibile. Iar acum au creat Bobine Auto, un cablu care nu e doar rezistent, ci iti mai si tine telefonul drept, tinand loc de suport de telefon. Teoretic, ar putea tine chiar si o tableta – si, mai important, te scapa de amenzi sau de accidente, fiindca ai ambele maini libere.

Avem cablu, dar unde il bagam? Exista acum incarcatoare Quick Charge, care reduc timpul de incarcare la jumatate. Merg insa doar pe dispozitivele care au inglobata aceasta tehnologie.

Daca aveti mai multe dispozitive, Vetter a lansat incarcatorul cu trei porturi USB. Poate sa duca in total pana la 5.1 A si pe port 2.4 A. Are tehnologie auto-sense, adica furnizeaza amperaj in functie de cat ii cere device-ul si distribuie uniform. Zus, care a fost creata gratie unei finantari pe Kickstarter, incarca doar 2 dispozitive, dar tine minte unde ai parcat – lucru foarte util celor care merg des la mall.

Vicovation Marcus 4 este o camera de masina care suporta HDR. Ar putea fi cea mai buna camera de pe piata la ora actuala cu tehnologie HDR si xtreme HD. Are rata de defectare sub 1% (sunt 2-3 branduri care se pot lauda cu asta printre care si Mio). Filmeaza cel mai bine in orice conditii: ploaie, contre jour, noapte, nori si soare. E drept, costa in jur de 1.000 de lei, dar are filtru CPL, astfel ca pe filmare sa nu se vada doar farurile masinilor care vin din fata sau razele soarelui care bate in parbriz

Citește și
Camera de filmat - Sony
iLikeIT. Cele mai mici si mai bune camere de filmat scene de actiune: GoPro Hero4 Session, Sony AZ1 VR si Drift Stealth 2
Prețul eliberării Alinei Apostol din „gulagul” chinezesc. Fost deținut al regimului de la Beijing: „Cu chinezii trebuie să negociezi direct!”. Răspunsul Ministerului Justiției din România

O camera video auto trebuie sa se descurce singura in orice conditii. N-ai timp la volan sa stai sa reglezi. De aceea se recomanda camere video dedicate. O camera video de actiune de exemplu, nu prea e buna pentru ca are baterie. Camerele se incing de la soare, functionare si incarcarea bateriei. In general de asta se strica: se incing bateriile si pocnesc. De aceea, majoritatea producatorilor de camere video auto au renuntat la baterii. Au sau niste condensatori sau niste baterii foarte mici care tin camera in viata cand opresti motorul.

Alta caracteristica importanta este butonul de salvare eveniment (emergency). Cand se intampla ceva in trafic, vrei sa salvezi acele fisiere pentru a le regasi usor. Camerele in general scriu in bucla si te poti trezi ca se sterg evenimente importante pe care voiai sa le salvezi. Cand apesi butonul respectiv, camera salveaza in general un minut de filmare (30 secunde inainte de apasare si 30 de secunde dupa) in alt folder. Alte camere pun optiunea de lock pe fisierul respectiv. Oricum, e 32 GB incap cam 7 ore de filmare si pe 64 cam 14 ore. Practic camera se asigura ca ai tot timpul ultimele 7/15 ore de film cu drumul tau.

Tot camerele moderne au si optiunea de parking mode. Practic stau deschise si, in momentul in care se misca ceva in cadru sau senzorul G simte ca masina a fost lovita, incep sa salveze pe cardul SD. Astfel salvezi si spatiu si gasesti si repede ce s-a-ntamplat peste noapte. Este foarte important de retinut ca daca doriti sa le folositi si in acest mod va trebuie sau o priza de bricheta conectata permanent la baterie (unele modele de masini au aceasta optiune) sau sa conectati camerele direct in panoul de sigurante al masinii cu ajutorul unui electronist auto de la producatorul masinii.

Un alt gadget foarte util este sistemul de prindere a telefonului in grila de ventilatie. E foarte bun daca ai grila de ventilatie sus. In plus, vara, iti si racesti telefonul care se-ncinge de la prea mult waze. Iar pentru a prinde telefonul pe bord, exista un sistem cu ventuza adeziva si cu un sistem foarte simplu de prindere. Se poate prinde de orice suprafata plana. Daca lipiciul se umple de praf, se clateste ventuza cu un pic de apa si devine din nou lipicioasa.
 

Articol recomandat de sport.ro
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Citește și...
Localnicii din Silicon Valley au avut sansa sa testeze gadgeturi nelansate inca: masina fara sofer si skateboard-ul electric
Localnicii din Silicon Valley au avut sansa sa testeze gadgeturi nelansate inca: masina fara sofer si skateboard-ul electric

Localnicii dintr-un oras din Silicon Valley au avut sansa sa vada si sa testeze ce gadgeturi se pregatesc sa mai scoata pe piata companiile din regiune.

iLikeIT. Cele mai mici si mai bune camere de filmat scene de actiune: GoPro Hero4 Session, Sony AZ1 VR si Drift Stealth 2
iLikeIT. Cele mai mici si mai bune camere de filmat scene de actiune: GoPro Hero4 Session, Sony AZ1 VR si Drift Stealth 2

Marimea conteaza, mai ales cand pregatesti bagajul de vacanta si vrei sa iei neaparat in aventura si un gadget de actiune. Cele mai mici camere de actiune au intrat pe mana lui George Buhnici. Printre ele si un model care tocmai se lanseaza.

Gadgeturi spectaculoase la CES 2015. Masa inteligenta, televizorul mai subtire decat un smartphone si PC-ul
Gadgeturi spectaculoase la CES 2015. Masa inteligenta, televizorul mai subtire decat un smartphone si PC-ul "revolutionar"

Ce-ar fi viitorul fara casa inteligenta? Un termen pe care-l auzim tot mai des... dar cu un motiv. Pentru ca ne aduce in confortul locuintei, tehnologii care ne vor face viata mai usoara.

Recomandări
Politico:
Politico: "Ucraina se îndreaptă spre înfrângere". Marile atuuri pe care Putin le are în lupta pentru victorie

Întrebați un soldat ucrainean dacă mai crede că Occidentul va sta alături de Kiev "atât timp cât va fi nevoie".

Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO
Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO

Marcel Ciolacu a făcut o gafă jenantă în timpul unor declarații de presă susținute în Qatar. Deși avea discursul scris, premierul s-a încurcat și în loc de „lecție” a pronunțat... „erecție”.

Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO
Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO

O explozie de proporții a avut loc, miercuri, în municipiul Craiova. Deflagrația a fost atât de puternică încât fațada blocului s-a prăbușit.