Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

iLikeIT. Criza online de securitate Heartbleed. Demonstratie: ce se poate face cu o parola furata

Embed:

In aceasta editie, George Buhnici va explica in detaliu cat de periculoasa este cea mai recenta amenintare informatica.

Milioane de site-uri sunt deja afectate, asa ca va incurajam sa va schimbati chiar acum parolele. Va aratam de ce, cu o demonstratie cu specialisti.

Este cea mai grava criza de securitate din ultimii ani pe internet. Tocmai cifrul care ne garanta siguranta pe anumite site-uri a fost compromis in urma cu cateva zile. Milioane de site-uri care stocheaza date personale au ramas fara protectie iar pe lista au stat pentru cateva ore sau zile nume mari ca Yahoo, Gmail, Facebook, Dropbox si altii.

Problema a fost rezolvata rapid pe cele mai multe platforme, dar nu este sigur cate conturi au fost compromise. Multe dintre site-urile mari sau chiar unele agentii guvernamentale din strainatate si-au oprit temporar activitatea si le-au cerut utilizatorilor sa faca la fel apoi sa schimbe parolele. Si la noi au fost afectate site-uri importante, insa majoritatea sunt sigure acum. Insa cele cateva care nu au luat masuri ca sa schimbe acest certificat de securitate raman expuse.

Am vazut joi cum un hacker motivat poate prelua cu efort minim userii si parolele de pe un site de torente neprotejat. Ce poate face cu ele mai departe? Le poate folosi pentru a intra pe alte conturi ale utilizatorilor respectivi.
 

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 12 Aprilie 2014
Citeste mai multe despre: iLikeIT, securitatre, online, internet, George Buhnici, Heartbleed,
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed