iLikeIT. Cine este Mihai Holhos, autorul cele mai populare emisiuni romanesti de pe Youtube, "Doza de Hash"

×
Codul embed a fost copiat

Google, Yahoo, Windows si Mikey Hash. Toti patru ar putea parea ca sunt pe internet de cand lumea.

In cazul romanului din lista au trecut insa doar patru ani de zile de cand a incarcat primul lui clip si pare destul de grabit pe drumul spre succes.

Intre timp, a ajuns la aproape 820.000 de abonati pe YouTube. Si a devenit hit international pe plan local in toate cele 41 de judete ale Romaniei, plus municipiul Bucuresti si tot restul internetului vorbitor de limba romana.

Si sa nu uitam de Facebook, unde e milionar in like-uri.

Culmea este ca el merge pe o reteta simpla: rumega si digera sute de clipuri amuzante, saptamanal, si face apoi o selectie spumoasa, numita "Doza de Hash".

Citește și
iLikeIT
iLikeIT. Ponturi pentru fanii Instagram. Aplicatiile cu care puteti face colaje foto sau GIF-uri instant
Cum a ajuns Petre Roman inculpat în Dosarul Mineriadei din 1990: „în subsolul Universității s-au găsit 22 de arme cu glonț; la sediul PNȚCD, substanțe halucinogene și materiale legionare”

Mihai Holhos, dupa numele din buletin, si-a spus povestea la ILikeIT. Este un tip adorat de pustime, mai ceva decat o faceau parintii lor cand se incolonau la spectacolele de la teatrul de vara din Mamaia :)

Daca nu s-ar fi jucat de-a vedeta online, pe cartea lui de vizita ar fi scris astazi economist la un cabinet de insolventa din Deva. Cum internetul e la fel de imprevizibil ca un restaurant de cartier, Mikey n-a intuit ca va fi milionar. In fani si statistici, evident.

Mihai Holhoș, Doza de Haș: "Am inceput cu un webcam obosit, HD. Asa scria pe cutie, luat din supermarket. Apoi a venit Droopy in echipa si a zis bai fraiere, ia aici un DSLR HD, ca tu filmezi cu un webcam si a fost misto. Si au inceput sa vina si mai multi oameni. Apoi a venit Coane. Tu nu ai lumina, filmezi cu asa. Hai sa iti arat eu cum se face three point lighting, cu din-astea. Apoi a venit cineva de la Bucuresti si a zis, bai saracule, stai la Deva, ca saracii. Hai la Bucuresti."

Concluzia? Mikey nu s-a maturizat, desi pasiunea a devenit afacere in toata regula.

Cand au venit primii bani?

"Primul product placement a fost o pizzarie din Deva. Va dau pizza gratis la toti. Si am trecut acolo in meniu, pizza Coane, era pizza lui. Primii bani, nu mai stiu sincer. N-a fost mult. Magazine obscure din online."

Mihai a stiut ca online-ul trebuie sa devina un job. L-a tratat ca atare. A impachetat Doza intr-un format iubit de milioane, dar in acelasi timp, usor de monetizat.

"M-am mutat la Bucuresti. Am inceput sa iau legatura cu oameni din agentii care voiau publicitate, eu le dadeam expunere. Oamenii mi-au dat directia ca sa fie atractiv pentru branduri."

Cand a deveni un business

"Dupa ce m-am mutat la Bucuresti. Am inceput sa dau mare atentie laturii de business. Treaba asta te sustine, ca sa pot sa scriu am nevoie de echipmanet, chirie. Trebuie sa ma intretin ca sa pot sa creez. Doza de Has e un model de business care se aplica televiziunii, revistei."

Mihai e constient ca nu poate monetiza ceea ce face pe YouTube, pentru ca imaginile care-l ajuta...nu ii apartin. Asta nu il impiedica sa-si vada de lucru in directia pe care a pornit. Nu mai e singurel in fata camerei web, ci il ajuta o echipa.

Cati sunt in echipa

"Suntem 3-4 oameni. Drupi se ocupa cu filmat montat, coane este regizor, avem pe Cristina pe social-media. Primim sute de mesaje zilnic, avem o persoana care se ocupa de treaba asta."

A invatat sa inoate printre trolli si hateri care-i doreau de rau… pana la originile conexiunii de net... mai ceva ca Michael Phelps. Si-a vazut si isi vede de treaba.

Cat ii ia sa faca emisiunea

"Cautarea scenariilor, filtreaza materialul de la fani. Ma uit si eu pe sursa, scriem scenariu, filmam. Doza intra in montaj, joi seara e gata. Cumulat cam o zi jumate doua."

Te vedeai asa acum 4 ani? "Chestia asta mi-a intrecut asteptarile si visurile. Nu as fi crezut sau sa sper odata. M-am tinut puternic de chestia asta. M-am tinut tare, e misto. Creatorii de content de astazi vor fi mogulii media de maine."

Pana sa ajunga Gingis Han si sa rupa norii, aplica aceeasi politica a caii alese si-n viata. E sef...pe patratica lui. A investit in doua afaceri pana acum. Una e Doza de Has, cealalta...un escape room. O incapere in care faci pe detectivul ca sa iesi afara. Si aici, plateste salarii pentru doi angajati.

Mihai Holhoș, Doza de Haș: "Un sfat. Nu e deloc tarziu. Lumea are nevoie sa vada oameni noi, energii noi. Sunt mereu locuri."

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
iLikeIT face o incursiune in trecut, pentru
iLikeIT face o incursiune in trecut, pentru "Back to the future". Ce insemna "gadget", pe vremuri: fax, calculator 286

In filmul "Back to the Future", oamenii de ieri discutau aprig despre ziua de astazi. Unii isi mai trimiteau si faxuri, la care noi am renuntat. Altii se fugareau pe hover-board. Noi facem invers.

iLikeIT. Ponturi pentru fanii Instagram. Aplicatiile cu care puteti face colaje foto sau GIF-uri instant
iLikeIT. Ponturi pentru fanii Instagram. Aplicatiile cu care puteti face colaje foto sau GIF-uri instant

Instagram este reteaua sociala cu cea mai mare crestere printre romani. Nu se apropie de cifrele Facebook, desigur, dar este un loc tot mai frecventat de utilizatori in pas cu trendurile.

iLikeIT.
iLikeIT. "8.000 de dolari pe luna si lucrezi de acasa". Ce presupune un job in domeniul digital

Sa lucrezi in domeniul digital e un vis frumos dar tot mai accesibil pentru cei creativi si motivati. Companiile din domeniu cauta permanent talente insa pregatirea pentru o astfel de cariera si mai ales de primul interviu este cruciala. ​

Recomandări
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1991
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1991

Petre Roman a ajuns joi la sediul Parchetului General, ca să ia la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990. Roman a fost premierul României între 1989-1991.

„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”
„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”

Sudul Libanului este vizat de „o acțiune ofensivă” pornită de Israel, miercuri, în paralele cu pregătirile pentru o operațiune terestră în Rafah.

Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP
Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP

Peste 60% dintre români sunt de acord cu votul obligatoriu, argumentând că o prezenţă mai mare la vot poate schimba lucrurile în bine, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro.