iLikeIT. Cinci tineri din Romania lucreaza la jocul care te transforma in agent secret

Ultimul update: Duminica 04 Decembrie 2016 07:08
Data publicarii: Vineri 25 Noiembrie 2016 12:20
Categorie: Smart things

Patru tipi si o tipa intra intr-un bar si se pun pe facut un joc. Ar putea fi inceputul unui banc, insa este doar prima pagina dintr-o poveste care ne place cum suna. Si care, speram, va deveni realitate cu sprijinul celor interesati.

Gasca de la "Critique Gaming" - formata din romani de-ai nostri - trage tare pentru ca in cel mult un an de zile, sa aduca pe piata Interrogation . "Not a Jack Bauer game", cum i-au zis ei, aluzie la celebrul agent din serialul "24". Iar referintele nu se opresc aici - o sa le recunoasteti si in grafica. Dar si in gameplay. Scopul jocului este sa afli adevarul de la diverse personaje.

Andrei, Marius, David, Dora si Dragos lucreaza pe unde apuca, la "Interrogation". Ideea le-a venit la un Comic Con, in Bucuresti. In cadrul unei competitii in care scopul era ca echipele sa dezvolte, de la zero pe o tema data. Le-a placut cum suna proiectul, au pornit la drum impreuna dar s-au trezit in fata unei situatii mai rare. Niciunul nu stia exact...cu ce se mananca jocurile.

David Moscovici: “Suntem traineri, designeri, programatori, fiecare cu proiecte, scoala, master, incadram cand e timp pe langa asta..."

Iar Andrei Olaru spune ca “am invatat atat de multe lucruri, incat nici nu stiu de unde sa incep. Niciunul dintre noi nu a mai facut jocuri... Am facut lucruri conexe. Am citit multe tutoriale, ne-am uitat pe net.”

Analiza iLikeIT despre evolutia jocurilor electronice. Vom vedea Counter-Strike sau League of Legends, candva, la Olimpiade?

Astazi, tinerii au birou intr-o cafenea din piata Victoriei. Aici pregatesc lansarea. O productie de nisa, pentru o audienta matura. Esti pus in pozitia unui detectiv si trebuie sa afli de la suspecti, contra timp, unde se afla o bomba. Sau alte informatii-cheie.

Jocul, premiat deja in cadrul unei competitii pentru productiile independente, e departe de ceea ce consuma piata, in prezent. Nu vezi nici explozii, nici masini, nici hacking. Experienta vine multumita scenariului. Si atat. Vizual, Interrogation nu este revolutionar. Compenseaza insa prin muzica si atmosfera.

In primul episod, de exemplu, trebuie sa descoperi ce personaj, din trei suspecti, ascunde o bomba. Poti folosi metode clasice de interogare. Intrebarile. Ori poti fi ceva mai dur. Important e sa acorzi atentie detaliilor. Suspectii se vor enerva, le va creste tensiunea, vor ceda, vor empatiza cu jucatorul-detectiv.

Cu fonduri proprii, cei cinci de la Critique au reusit sa faca un prototip ce ofera 20 de minute de joc. Pentru a merge mai departe in ritmul stabilit, au nevoie de finantare. Viitorul "Interrogation" suna promitator. Tinerii vor sa colaboreze cu actori pentru ca personajele interogate sa fie cat se poate de reale. Cam ca in serialul "Lie to me..."

iLikeIT. Jocuri gratuite pe care le puteti incerca in weekend. Varianta pe mobil a DotA si League of Legends

iLikeIT. Jocuri gratuite pe care le puteti incerca in weekend. Varianta pe mobil a DotA si League of Legends

laptop, site, internet

A apărut site-ul statulparalel.ro. ”Sunt cei care îsi bat joc de tine”

iLikeIT. Cele mai bune mașini electrice. Renault Zoe are o autonomie de 400 de km

iLikeIT. Jocul săptămânii este Football Manager 2018 de la SEGA

iLikeIT: Cele mai bune recomandări de biciclete și trotinete electrice

iLikeIT. Unde se organizeaza expoziții cu roboți pentru educația copiilor, dar și ateliere gratuite de robotică

iLikeIT. Războiul browserelor: Firefox a copiat una dintre cele mai bune funcţii din Chrome

cumparaturi

Black Friday 2017 în România. Ce trebuie să știm despre reducerile false de prețuri