iLikeIT. Cele mai bizare gadgeturi de la IFA Berlin. Telefonul Marshall, bagheta electronica de cocktail si bratara de selfie

×
Codul embed a fost copiat

Doar ce ne-am intors de la IFA Berlin cu hardul plin de bucati din viitor. O sa ne tot auzi, sezonul acesta, batand moneda pe Internet of Things . E timp si de gadgeturi. Iar despre telefoane... stii bine ca le avem pe cele mai noi.

Totusi, pentru inceput, am mers pe doza de "coolness" a unor lucruri. Vrem sa vedem cat de grozave sunt. Am adus, asadar, jucarii din categoria "Ce, Doamne, iarta-ma, a fost asta?!" Pe unele le vom avea in casele noastre, cat mai curand. Pun pariu! Altele raman doar fantezii... prea destepte. Cum este batul smart pentru... cocktail.

Phonotonic este un gadget cu care poti face muzica doar miscandu-te. Responsabili de magie sunt acesti senzori mici, care stiu sa... citeasca miscarea. Ii agiti, iar aplicatia compune. Asa ca pentru exemplificare, respectivii senzori au fost montati in pantofii si manusile unor dansatoare.

Ramanem tot la muzica si vorbim despre un nume special pentru pasionatii de rock. Marshall, cunoscutul producator de amplificatoare pentru chitare incearca...nu marea, ci oceanul cu degetul. De-acum Marshall face si smartphones, si am ramas uimit sa aflu lucrul asta. In cazul nostru este un telefon cu Android care nu are cine stie ce pretentii. Partea cea mai interesanta este ca are un buton dedicat pentru muzica si ca poti seta calitatea sunetului si are si un potentiometru pentru volum. Are doua porturi jack pentru casti si microfon si-l poti tranti si cu fata in jos.

Happic este un alt gadget care ne-a atras atentia. Pare inca o bratara care se conecteaza la smartphone. In schimb, in loc sa iti afiseze notificari pe ecran, Happic lucreaza prin vibratii. Fiecare noutate are un tipar special. Stii daca ai primit un mesaj important sau inca un mail cu reduceri online dupa cum vibreaza Happic. In plus, softul stie sa colaboreze cu alte aplicatii pentru navigatie. Asa ca, daca le interconectezi, si vrei sa faci dreapta, in timp ce esti la volan, ai sa simti vibratiile unui motoras...in partea dreapta a bratarii. Sa mai zicem ca misti mana prin aer si poti face selfie-uri?

Citește și
George Buhnici
IFA Berlin 2015. "Webcam-ul viitorului" are laser si infrarosu, iar frigiderul "smart" este dotat cu 4 camere foto
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Apoi poti salva fotografiile in cloud-ul de acasa cu Lima. O idee simpla de genul acesta te poate transforma in milionar peste noaptea. Lima a cerut pe Kickstarter vreo 70.000 dolari si au capatat 1,2 milioane de dolari ca sa faca un stick mititel pe care-l bagi acasa in retea si iti creeaza propriul tau cloud fara sa te pricepi la asa ceva. Iti bagi aici un HDD sau un stick, il legi la internet si device-urile tale isi pot trimit pozele aici si le poti pastra in siguranta.

O idee buna pentru a strange pozele de pe la petreceri. Unde, cine stie, poate ai de-a face prea mult cu MixStick. O bagheta cu leduri si bluetooth care te transforma in cel mai tare barman cu putinta. Ai toate ingredientele reprezentate de culori. Culoarea este si pe stick. Incepi cu sucul de lamaie si torni pana cand ajungi la nivelul potrivit, apoi derulezi la urmatorul ingredient si torni din nou. Cand ajungi la ultimul ingredient din reteta, amesteci si ai un Cosmopolitan perfect. MixStik va ajunge pe Kickstarter, in cautare de fonduri. La vanzare va fi, probabil, 39 de dolari.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
iLikeIT. O companie romaneasca a facut senzatie la IFA Berlin, cu castile audio din piele si metal. Cat costa
iLikeIT. O companie romaneasca a facut senzatie la IFA Berlin, cu castile audio din piele si metal. Cat costa "99 Classics"

Ne-am obisnuit sa vorbim in ultima vreme si despre companii romanesti de succes in tehnologie. Mircea Fânățan, invitatul lui George Buhnici, a adus in studioul iLikeIT unele dintre cele mai bune casti audio din lume.

IFA Berlin 2015.
IFA Berlin 2015. "Webcam-ul viitorului" are laser si infrarosu, iar frigiderul "smart" este dotat cu 4 camere foto

Cei mai multi dintre noi folosim camerele foto de pe smartphone-uri pentru selfie-uri si ca sa imortalizam multe momente dragi.

iLikeIT. George Buhnici prezinta cele mai interesante
iLikeIT. George Buhnici prezinta cele mai interesante "chinezarii" de la IFA Berlin

Abia s-a incheiat cel mai mare eveniment de tehnologie din Europa, dar noi nu ne mai oprim din mirare. La IFA Berlin vin in fiecare an marile nume din domeniu, cat si companii cu idei colorate.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.