iLikeIT. Ce s-a intamplat cu Hi5, MySpace sau Digg. Gigantii de odinioara ai Internetului au acum trafic de blog

Ultimul update: Sambata 26 Martie 2016 06:54
Data publicarii: Miercuri 23 Martie 2016 11:33
Categorie: Smart things

Credeti sau nu, dar si Internetul putrezeste pe alocuri. Uneori in locurile esentiale. Unele dintre cele mai celebre pagini de internet din secolul trecut sunt azi un fel de zombi.

George Buhnici ne face o lista rapida a acestor site-uri care par inca vii. De pilda, Lycos, care inainte era mai puternic decat Google in materie de cautari. Site-ul arata foarte bine si acum, dar e practic inutil – desi promite ca se va reinventa. Si Altavista era pe vremuri un motor de cautare foarte popular – dar a fost luat de Yahoo si inglobat de gigantul online. In schimb varianta lui de piraterie, Astalavista, e inca in picioare, desi e posibil sa fie plin de virusi.

Mai tineti minte pagina de un milion de dolari? Cineva a verificat recent linkurile de pe ea si 22% dintre ele nu mai functioneaza.

Hi5, odinioara cea mai mare retea sociala, e acum un site de matrimoniale - unde te poti loga cu Facebook sau Google. In 2007 avea aproape 100 de milioane de membri. in 2011 erau doar jumatate. Pe prima pagina iti prezinta acum „animalute pe care ar trebui sa le cumperi” – dar pozele sunt cu femei, dovada cat de bine intretinut este site-ul.

Foarte popular era pe vremuri si MySpace, odionioara cel mai accesat site. Acum e o retea sociala de muzica, cu o selectie interesanta de piese mai putin cunoscute. Hotmail era locul unde multi dintre noi si-au facut primul mail – dar acum te trimite la Outlook.

Ce spune stiinta despre persoanele care posteaza citate “profunde” pe Facebook. Legatura cu paranormalul si conspiratiile

Digg.com era 9gag-ul deceniului trecut. In 2008, Google a dat 200 de milioane de dolari pe el, dar nu a reusit sa-l reinvie. Si Delicious ave acealsi scop, iar acum se lauda ca face „social bookmarking”. In 2012, Betaworks l-a luat de la Google cu 0,25% din pretul platit de gigantul cautarilor online.

Geocities era locul unde se gaseau pe vremuri mai toate blogurile. Yahoo l-a cumparat pentru 3,57 de miliarde de dolari si apoi l-a inchis. Iar Heat.net, odinioara un site de jocuri extrem de popular, a ajuns atat de rau incat domeniul a fost luat de o companie de climatizare.

Second Life era o lume paralela, cu joburi, haine, in care puteai chiar sa faci bani. Prin joc au trecut 3,2 miliarde de dolari. Jocul inca exista, dar serverele sunt destul de goale. Ochelarii de realitate virtuala sunt probabil singura scapare a companiei din spatele jocului.
 

Avertismentul uneia dintre cele mai mari retele sociale.

Avertismentul uneia dintre cele mai mari retele sociale. "Ati putea fi tinta hackerilor finantati de stat"

barbat cu telefonul in mana

iLikeIT. Trei recomandări de telefoane bune, sub 2000 de lei

Licenii din România, pe locul I la Campionatul Internațional de Robotică. NASA, cu ochii pe ei

Se întâmplă ceva ciudat cu Marea Pată Roșie de pe Jupiter. NASA: "Nu mai durează mult"

Bisericile din Anglia, folosite pentru a da internet la sate

iLikeIT. Jocul săptămânii: Far Cry 5, testat în premieră

iLikeIT. Tehnologia care va elimina scaunele cu rotile, prezentată la CES 2018

ilikeit, imagine din emisiune

iLikeIT. Care este cel mai bun telefon accesibil al începutului de an