iLikeIT. Cat de des trebuie sa ne schimbam parolele. Combinatiile care va apara datele de hackeri

Ultimul update: Sambata 12 Martie 2016 07:19
Data publicarii: Vineri 05 Februarie 2016 10:46
Categorie: Smart things

Daca tineti la intimitate, imagine si banii personali ar trebui sa va schimbati parolele cat mai des. Vorbim despre toate parolele. Despre parole slabe si parole sigure ne spune mai multe George Buhnici la iLikeIT.

Macar odata pe luna trebuie sa va schimbati parolelele. Si asta pentru ca se ataca foarte simplu. In prima faza, atacatorul incearca diverse combinatii folosind tot ce stie despre voi – numele sotiei, al copilului, strada unde locuiti, numarul apartamentului etc. In faza a doua, incearca pur si simplu toate combinatiile posibile. Nu face el asta personal, exista programe.

Pe acest principiu sunt atacate milioane de conturi din toata lumea. Insa multi le fac si viata mai usoara, punandu-si parole extrem de simple. Cea mai folosita parola din lume este, desigur, 123456, urmata de password. Pe locul 3 este 12345678, apoi qwerty, dar si football, welcome, login, princess sau starwars, care e acum la moda.

Chiar daca sunteti convins ca aveti o parola foarte complicata, asta nu inseamna ca nu poate fi sparta. Ca sa fiti siguri, expertii in securitate informatica de la Norton ofera un generator de parole. Iar in caz ca va temeti ca o sa le uitati, exista aplicatii ca LastPass, care va gestioneaza toate parolele. Va puteti adauga si cardurile bancare, fiindca genul acesta de aplicatii nu pot fi sparte.

LastPass este gratuit pentru un numar limitata de dispozitive. Dashlane este, momentan, gratis in orice conditii. 1Password este un alt sistem similar. Recomandarea este ca intotdeauna sa folositi in parole atat litere mici, cat si mari, cifre si macar un simbol - #, *, & si asa mai departe.
 

Bitdefender: Romania, tinta unui atac cibernetic masiv. Doua emailuri catre un politician i-au pus pe ganduri pe specialisti

Avertisment SRI: hackerii islamisti au atacat Romania. Ce se stie despre piratii online care sustin cauza ISIS

Avertisment SRI: hackerii islamisti au atacat Romania. Ce se stie despre piratii online care sustin cauza ISIS

computer

iLikeIT. Ce configurație are unul dintre cele mai puternice desktopuri, conceput de echipa lab501

”Me too”, campania lansată pe Twitter pentru victimele hărţuirii sexuale. ”Măcar știm că nu suntem singure”

iLikeIT. Huawei a lansat 3 smartphone-uri puternice, cu inteligență artificială

iLikeIT. Cum vă puteți transforma locuința într-una inteligentă, cu doar câteva sute de lei

Un ceas inteligent i-a salvat viața unui tânăr. Medicii i-au descoperit ceva grav

iLikeIT. Jocul săptămânii: Astra

cursa de drone in salina turda

iLikeIT. Românii care organizează curse de drone. "Pilotăm prin ochelari"