Facebook INTERZICE postarile si comentariile rasiste in Germania. Ce se va intampla cu cei care scriu astfel de mesaje

Ultimul update: Vineri 22 Ianuarie 2016 07:04
Data publicarii: Marti 19 Ianuarie 2016 07:18
Categorie: Smart things
www.yoda.ro

Facebook a lansat o campanie la nivel european impotriva postarilor extremiste pe social media, dupa ce politicieni germani in special au exprimat preocupari asupra cresterii comentariilor xenofobe legate de un influx record de refugiati.

Grupul cu sediul in Statele Unite si-a lansat "Initiative for Civil Courage Online" (Initiativa pentru curaj civic online) la Berlin, promitand peste 1 milion de euro (1,09 milioane dolari) pentru a sprijini organizatii neguvernamentale in eforturile lor de a contracara mesajele rasiste si xenofobe, scrie Agerpres.

Sheryl Sandberg, directorul de operatiuni (Chief Operating Officer - COO n.r.) de la Facebook a declarat ca discursul urii "nu isi are locul in societatea noastra", inclusiv pe internet.

Regulile de baza Facebook interzic intimidarea, hartuirea si limbajul amenintator, dar criticii afirma ca ele nu sunt impuse in mod corespunzator, noteaza Reuters.

Vineri, firma a anuntat ca a angajat o unitate a editurii Bertelsmann pentru a monitoriza si sterge postarile rasiste pe platforma sa in Germania.

In noiembrie, procurori din Hamburg au lansat o ancheta vizand Facebook asupra unor suspiciuni ca nu face suficient pentru a impiedica difuzarea discursului de ura.

Politicieni de top si celebritati germane si-au exprimat ingrijorarea in legatura cu cresterea comentariilor anti-straini pe Facebook si alte social media, in timp ce tara se lupta pentru a face fata unui val de noi migranti care au ajuns la 1,1 milioane numai anul trecut.

Cancelarul Angela Merkel a cerut Facebook sa faca mai mult, iar Ministerul Justitiei de la Berlin a infiintat un grup de lucru cu Facebook si alte
retele sociale si furnizori de servicii de internet pentru a identifica postarile penale mai rapid si a le sterge, aminteste Reuters.

www.yoda.ro Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Agerpres

Iubitul ei a batut-o, iar ea l-a injunghiat mortal. Mesajul pe care l-a scris tanara pe Facebook dupa cateva minute

Iubitul ei a batut-o, iar ea l-a injunghiat mortal. Mesajul pe care l-a scris tanara pe Facebook dupa cateva minute

Instagram

Instagram se transformă tot mai mult în Facebook. Ce opțiune nouă apare

Forbes: Galaxy Note 8 va fi cel mai puternic dispozitiv mobil Samsung de până acum

Proiect de lege pentru construirea staţiilor de alimentare cu energie pentru maşinile electrice

Mark Zuckerberg

Facebook se schimbă radical. Anunțul surpriză făcut de Mark Zuckerberg

Angajat Google, concediat după un scandal uriaş. Ce s-a întâmplat

Google acuzat de sexism, după ce un inginer a scris despre dominația bărbaților în Silicon Valley