Facebook anunta noi schimbari in aplicatiile sale de desktop si mobil. Ce se va intampla de acum incolo cu video-urile

Ultimul update: Sambata 18 Februarie 2017 07:14
Data publicarii: Miercuri 15 Februarie 2017 13:04
Categorie: Smart things
Facebook Messenger

Facebook pregateste implementarea mai multor schimbari pe partea de video, in fruntea listei aflandu-se redarea automata cu sunet a clipurilor din newsfeed.

Facebook continua eforturile menite sa transforme reteaua sociala, intr-unul din cele mai importante site-uri de continut video.

In acest sens, compania a inceput implementarea unui set de modificari.

In primul rand, clipurile video de pe Facebook vor fi redate automat cu tot cu sunet de acum inainte. Initial, cand a decis sa opteze pentru redarea automata a continutului video, Facebook facea acest lucru fara sunet.

Lesne de inteles, majoritatea utilizatorilor vor fi deranjati de aceasta schimbare, care va crea cu siguranta situatii neplacute, scrie News.ro.

Melodia dedicata politicienilor corupti care a devenit virala in ultimele zile. "Cu zabrelele la geam nicio grija n-am" VIDEO

Spre exemplu, nu va fi deloc placut atunci cand esti la metrou si, deruland newsfeed-ul Facebook, te trezesti ca telefonul tau incepe sa scoata tot felul de sunete.

Solutia cea mai comoda pentru aceasta problema este tinerea pe volum minim a telefonului. Facebook promite, insa, ca aplicatia sa de mobile va oferi optiunea de dezactivare a sunetului.

Era de asteptat ca Facebook sa faca acest pas si este lesne de inteles de ce compania risca sa-si atraga, din nou, criticile utilizatorilor pentru aceasta masura. Facebook se pregateste sa lanseze reclamele pentru video, iar reclamele au nevoie de sunet.

Cu aceasta ocazie, Facebook implementeaza un mod picture-in-picture pentru continutul video. Clipurile se vor muta automat intr-un colt al ecranului pentru a permite utilizatorului sa deruleze newsfeed-ul si sa urmareasca si continutul video in paralel.

Pe Android, in plus fata de iOS, acest mod picture-in-picture va functiona si in afara aplicatiei. Clipul video va continua sa ruleze intr-un colt al ecranului si dupa ce utilizatorul iese din aplicatia Facebook.

Capturile video realizate in modul portret vor arata si ele putin mai bine pe Facebook. Acestea vor fi afisate pe o zona mai mare a ecranului decat pana acum.

De asemenea, cu aceasta ocazie Facebook va lansa aplicatii video pentru Apple TV, Amazon Fire TV si televizoarele smart Samsung.

Toate aceste modificari vor fi implementate pe parcursul urmatoarelor zile pe iOS, Android si desktop.

Facebook Messenger Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: News.ro

iLikeIT. Cadoul lui Cornel Ilie de la Vunk de Valentine’s Day. Premiera in Romania: Videoclipul filmat live pe Facebook VIDEO

iLikeIT. Cadoul lui Cornel Ilie de la Vunk de Valentine’s Day. Premiera in Romania: Videoclipul filmat live pe Facebook VIDEO

Melodia dedicata politicienilor corupti care a devenit virala in ultimele zile.

Melodia dedicata politicienilor corupti care a devenit virala in ultimele zile. "Cu zabrelele la geam nicio grija n-am" VIDEO

BBC a transmis live pe Facebook imagini de la protestele anti-Guvern.

BBC a transmis live pe Facebook imagini de la protestele anti-Guvern. "Bravo, Romania, lumea intreaga e mandra de voi"

inselatorie iphone x

Campanie înșelătoare pe Facebook, care are ca premiu un iPhone X

iLikeIT. Echipa Naţională de Robotică a României, locul I la un concurs din Rusia. Elevii români merg în SUA

Unity One, mașina electrică care îşi propune să revoluţioneze piaţa auto mondială

Serverele Tesla au fost accesate de hackeri şi folosite pentru a mina monede virtuale

iLikeIT. Trei recomandări de telefoane bune, sub 2000 de lei

Licenii din România, pe locul I la Campionatul Internațional de Robotică. NASA, cu ochii pe ei

Jupiter

Se întâmplă ceva ciudat cu Marea Pată Roșie de pe Jupiter. NASA: "Nu mai durează mult"