Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Campanie inedita pentru soferii din Marea Britanie. Experimentul care simuleaza condusul sub influenta substantelor ilegale

Embed:

Un experiment inedit, gandit de compania Ford, este menit sa ii faca pe soferi constienti de pericolul conducerii sub influenta drogurilor.

Asta, in conditiile in care o statistica recenta arata ca numai in Marea Britanie, substantele ilegale fac 200 de victime anual. Iata ce se intampla atunci cand cel de la volan nu are mintea limpede.

Fiecare sofer responsabil stie ca orice drum inseama un exercitiu de multitasking, atentie sporita si coordonare perfecta. Lucruri imposibil de realizat sub influenta drogurilor, care pun in pericol nu doar viata celui de la volan, ci si a celorlalti.

David este un tanar de 21 de ani, care a acceptat sa se supuna experimentului. A imbracat un costum special care simuleaza condusul sub influenta substantelor ilegale.

Richard Suchet, reporter Sky News: “Ochelarii emit numeroase culori si simuleaza vederea dubla, in urechi am un zgomot groaznic, am o bratara care vibreaza pe incheietura, centuri pentru coate si genunchi, si o greutate foarte mare pentru glezna stanga. Evident, nu creeaza senzatiile pe care le ai sub influenta stupefiantelor, dar simuleaza efectele drogurilor asupra timpilor de reactie , a concentrarii si coordonarii"

Prima provocare... deschiderea portierei. Apoi, parcarea cu spatele. David a picat si testul ... unui simplu slalom.

David Bloomfield, participant experiment: “Simt ca sunt coplesit de o groaa de senzatii, tot ceea ce incerci sa faci este impiedicat de greutati ,nu vezi ce faci.. Este extrem de dificil sa incerci sa conduci o masinaca, atunci cand ai simturile diminuate.”

6 mii de tineri soferi vor imbraca acest costum anul acesta, pentru a-si da seama ca ar fi o inconstienta sa se urce la volan sub influenta stupefiantelor.

Rob Ewans, politia ESSEX: “Ne-am gandit sa schimbam strategia si sa le oferim toate informatiile, astfel incat ei sa faca alegerile corecte."

Potrivit politiei, acestea provoaca accidente in care isi pierd viata 200 de oameni, in fiecare an, si asta numai in Marea Britanie.”

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 16 Ianuarie 2016
Citeste mai multe despre: experiment, Ford, soferi, droguri,
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed