Aplicatiile care ne pot ajuta sa avem un bronz frumos si sanatos. Cum ne putem "analiza" pielea cu telefonul

Ultimul update: Sambata 27 Mai 2017 07:32
Data publicarii: Miercuri 24 Mai 2017 19:05
Categorie: Smart things

Tehnologia ne poate ajuta sa avem un bronz frumos. Ne spune cat de daunator este soarele si cat putem sta sub razele lui. Toate informatiile vin de la aplicatii pentru telefoane inteligente.

Se apropie vara, iar medicii ne atrag din nou atentia ca numeroase cazuri de cancer de piele, apar si din cauza, expunerii exagerate la soare.

Acest plasture albastru trebuie aplicat pe piele intr-o zona expusa la soare. Este rezistent la apa si poate fi pastrat cel putin 5 zile. Contine o serie de particule care, cu ajutorul aplicatiei MY UV PATCH instalata pe telefon, arata daca persoana care il poarta s-a expus prea mult radiatiilor ultraviolete.

SunZapp este o alta aplicatie dezvoltata de Institutul National de Studiu al Cancerului din Statele Unite si identifica tipul de piele pe care il are utilizatorul, dupa ce a incarcat o fotografie cu el. Mai mult, aplicatia ii spune si ce factor de protectie trebuie sa foloseasca in functie de zona in care se afla.

Sunt insa si aplicatii care ne ajuta sa ne verificam alunitele dupa ce ne-am expus la soare. Fotografiem o portiune de piele cu alunite sau pete si o incarcam in program. Practic, Doctor Mole analizeaza infromatiile, evaluand modificarile de culoare, dimensiune si textura a alunitelor sau petelor determinate de expunerea neprotejata la soare.

Aplicatia prin care orice sofer poate filma si raporta infractiunile din trafic in timp real. Un elev din Iasi a dezvoltat-o

Conform recomandarilor, ar trebui sa ne expunem razelor UV, maximum 20 de minute pe zi. Trebuie sa avem mare grija insa cum ne alegem orele. Si sa nu uitam de lotiuni de protectie.

Medic dermatolog: ''Trebuie sa ne dam cu crema mereu: din ianuarie pana in decembrie. Alegem cremele in functie de culoarea tenului, ne dam o data la 2-3 ore.''

Din pacate, numarul celor care nu tin cont de riscuri sunt foarte multi.

70% dintre adolescentii din intreaga lume nu folosesc potectie solara. 3% dintre romani nu isi dau deloc cu crema atunci cand stau la plaja. Un lucru foarte rau, ne avertizeaza dermatologii, care spun ca arsurile solare repetate pot duce la apritia cancerului de piele'.

Peste 2.200 de romani afla anual ca au acesta boala. De aceea este important sa semnalati dermatologului orice formatiune aparuta pe suprafata pielii, chiar daca vi se pare inofensiva.

iLikeIT. Cel mai urmarit site de stiri din Romania are un update important in aplicatia de mobil: Stirile ProTV LIVE

iLikeIT. Cel mai urmarit site de stiri din Romania are un update important in aplicatia de mobil: Stirile ProTV LIVE

iLikeIT

iLikeIT. Cum să economisiți câțiva GB de internet din Youtube, Facebook sau Deezer

iLikeIT. Ce configurație are unul dintre cele mai puternice desktopuri, conceput de echipa lab501

”Me too”, campania lansată pe Twitter pentru victimele hărţuirii sexuale. ”Măcar știm că nu suntem singure”

iLikeIT. Huawei a lansat 3 smartphone-uri puternice, cu inteligență artificială

iLikeIT. Cum vă puteți transforma locuința într-una inteligentă, cu doar câteva sute de lei

Un ceas inteligent i-a salvat viața unui tânăr. Medicii i-au descoperit ceva grav

Astra

iLikeIT. Jocul săptămânii: Astra