Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Aplicatia cu care iti platesti cumparaturile cu un selfie. Avantajul major pe care il ofera fata de introducerea PIN-ului

Embed:

Vi se pare stresant sa tineti minte PIN-ul de la card? Ce-ati spune daca v-ati face cumparaturile doar cu un selfie?

Metoda a fost pusa la punct de o mare companie internationala de carduri. Si completeaza sistemele de recunoastere biometrica, deja folosite, pe baza amprentei tactile sau vocii utilizatorului.

Iata cum PIN-ul a capatat chip. Reprezentantul companii care promoveaza aceasta tehnologie ne arata cum functioneaza.

In loc sa tastezi PIN-ul, pentru cumparaturi, noul sistem rezolva problema identificarii cu un selfie.

CHERYL GUERIN, vice-presedintele companiei: "Tehnologia valorifica trasaturile unice ale fetei fiecaruia, forma, lungimea exacta a nasului si asa mai departe".

Selfie-ul este "noul venit" in domeniul identificarilor biometrice, de la "cititorul" de amprente tactile, pana la senzorul de scanare a irisului, care exista la anumite telefoane de ultima generatie.

LAURA HAUTALA, editor CNET: "E cam ciudat sa-i dai unei companii informatii despre trasaturile tale fizice, poate parea o metoda cam invaziva. Dar este clar, e mai sigur asa decat cu parola clasica, e foarte greu sa falsifici informatii biometrice."

Trebuie sa spunem ca nu este vorba despre un "selfie" obisnuit; aplicatia de autentificare solicita utilizatorului sa clipeasca.

CHERYL GUERIN, vice-presedintele companiei: "Era suficient ca cineva sa-ti faca o poza si sa o puna in fata telefonului; si, gata, ar fi obtinut autentificarea. Clipitul este o dovada ca esti chiar tu, utilizatorul, si poza este facuta chiar in acel moment".
 

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 30 Martie 2016
Citeste mai multe despre: pin, card, selfie,
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed