A fost drogata, sechestrata, apoi s-a trezit in mainile unor mafioti. Ce ii cere Cecilia, din spatele gratiilor, mamei sale

×
Codul embed a fost copiat

Fara parinti, fara viitor, episodul 8 | Continuam campania "Fara parinti, fara viitor" cu povestea Ceciliei. O tanara aparent firava care, aflata dupa gratii, ii cere mamei sa ii fie alaturi.

Fata e inchisa la Penitenciarul din Craiova pentru proxenetism, trafic de droguri si implicare intr-un grup infractional organizat. Crede ca lipsa iubirii parintesti au determinat-o sa traiasca printre infractori, si sa ajunga in inchisoare. Cecilia spune ca a ajuns sa fie drogata si sechestrata, apoi a ajuns in mainile unor mafioti. Sustine ca s-a gandit de mai multe ori sa-si ia zilele si numai Dumnezeu a ajutat-o sa supravietuiasca. Paradoxal, de cand e in inchisoare a dat de normalitate. Aici si-a descoperit talentul muzical, isi reanalizeaza viata si viseaza la ziua in care va putea trai aproape de mama ei.

E doar o copila. Abia ce si-a facut majoratul dupa gratii. A petrecut ultimul an in regim inchis, la Penitenciarul de Minori si Tineri din Craiova. Doua ore pe zi are voie sa iasa din celula. O cheama Cecilia. Si, oricat de ciudat pare, puscaria e ceva normal pentru ea. Nu pentru ca s-ar considera vinovata de acuzatiile ce i se aduc - proxenetism si trafic de droguri. Ori ca s-ar fi impacat cu soarta. Ci pentru ca aici creste. Devine adult.

Cecilia a petrecut cei mai frumosi ani ai copilariei si adolescentei printre straini, in anturaje dubioase. Totul, pentru ca cei care i-au dat viata au ignorat-o - spune ea. Dupa gratii si-a facut prieteni. Tot aici a descoperit ca ii place muzica si ca are voce si ureche muzicala. Si tot aici a invatat sa faca multe alte lucruri de care, in general, ar fi trebuit sa se ocupe parintii ei, nu educatorii din penitenciar.

Citește și
Georgel Cojan
Expert in furturi de la 9 ani si elev de a VII-a la 21. Ce s-a intamplat cu Georgel dupa ce a fost parasit de mama
Mesaj către Zelenski: „OK, am reuşit. Acum du-te şi câştigă lupta”

Cecilia Paidel: Am fost intr-un anturaj in care am ajuns din cauza lipsei iubirii parintesti. Cand am avut trei ani mama mea m-a parasit, si-a luat viata in maini si a plecat singura in Italia si nu a mai dat niciun semn de viata.

Raluca Bigligiu, educator: Vrea iubire, vrea sa-si multumeasca parintii si daca nu reuseste sa fie ea un parinte. Parintii nu au fost aproape, nu i-a gasit cand a avut nevoie de ei. Partea financiara o remediaza parintii prin munca in strainatate si atunci intervine distanta si din nou singuratatea ei cand are nevoie de parinti.

Insa in cazul Ceciliei nu s-a pus nicio secunda problema banilor. In sensul ca cea care i-a dat viata ar fi plecat sa asigure familiei un trai mai bun. Nicidecum. Fata sustine ca mama ei nu s-a uitat in urma cand a ales Italia. Nu a vrut sa mai stie nimic despre sot si depre fetele sale - caci adolescenta mai are si o sora. Bunica din partea tatalui s-a ocupat de ele, pana cand fata a implinit noua ani. Barbatul si-a refacut intre timp viata si le-a luat alaturi de el si de noua sa familie - sotia plus alti trei copii.

Cecilia: Tata s-a recasatorit si au intervenit foarte multe certuri, nu ne mai credea, nu ne mai asculta, munceam foarte mult.
Reporter: Si ce simteai?
Cecilia: O mare durere, imi venea sa o iau razna, aveam ganduri sa ma sinucid, sa plec, sa uit si sa scap de toate.
Reporter: Si mama a dat vreun semn de viata in tot timpul asta?
Cecilia: Nu
Cecilia: Ma tratau cu indiferenta spuneam ca ma doare ceva "las' ca-ti trece". Daca le spuneam ca vreau ceva, ei imi ziceau "las' ca n-ai nevoie”. M-a batut cu coada de la matura si am avut semen pe maini exact bucatica cu bucatica cu coada aia. Am fost batute de nevasta lui tata, sotia lui si ne interzicea sa vedem bunicii materni , sa stam de vorba cu ei pe strada si ne-a afectat foarte mult si intr-o zi, direct de la scoala am fugit direct la ei acasa, n-am mai rezistat sa mergem acasa.

Se intampla pe cand Cecilia avea doar 12 ani. Dupa ce au ajuns la bunicii din partea mamei, pe fir a intrat si politia. Copila sustine ca diriginta ei ar fi aflat despre batai si ar fi alertat autoritatile. Urmarea? Mama fugara a fost chemata in tara. Surprinzator, nu doar ca a venit: a si mers in instanta sa ceara custodia fiicelor sale.

Cecilia: Mama a facut un proces sa ne ia de la tata, sa fim in inputernicirea ei, iar eu am ramas in Romania sa termin clasa a VIII-a. Sora a plecat cu mama in Italia. Am terminat clasa a VIII-a in vacanta a venit si m-a luat si pe mine. Am stat doi ani in Italia, dupa care m-am intors in Romania. Mereu ii spuneam ca de ce nu a fost langa mine cand aveam nevoie, de ce m-a lasat si o deranja foarte tare si m-a adus in Romania. M-a lasat la bunici si dupa care mi-a zis ca o sa vin in vacanta si apoi cand s-a vazut in Romania cu mine mi-a zis "eu nu te mai iau in Italia”. Si m-a afectat, am vrut sa-mi iau viata, sa uit de ei, sa nu mai fiu tratata cu indiferenta. Eu nu am simtit iubirea lor , educatia lor, sa aiba grija de mine.

Dan Buzarnescu, educator: De regula ei raman in grija bunicilor si aici intervin riscurile foarte mari, acolo unde copilul isi desfasoara activitatea, fie la scoala, fie in timpul liber si unii dintre ei cad victim unor medii delicventiale criminale. Indiferent cat de bun educator ai fi, e acolo ceva care lipseste din mangaierea mamei din sfatul tatalui din indrumarea celui care te-a tinut in brate sit e-a leganat.

Abandonata la o varsta delicata, instabila si vulnerabila, Cecilia a fost victima sigura. A intalnit un tanar de 20 de ani care, credea ea, o asculta si o intelegea.

Cecilia: M-am indragostit si baiatul acela mi-a dat sa fumez droguri si la un moment dat mi-a zis sa raman cu el sa nu ma mai duc acasa. Si am decis sa raman cu el.

Povestea de iubire a tinut cam doua saptamani.

Cecilia: A inceput sa-mi ia telefonul, sa-mi rupa cartela, sa nu ma mai lase sa vorbesc cu bunicii si am incercat sa fug. Ma sechestrase intr-un fel, vreme de o luna si jumatate. Ma batea, ma obliga sa intretin relatii sexuale cu el chiar daca nu vroia. Imi era rusine de ai mei, voiam sa-mi iau viata, eram pur si simplu pe alta planeta. Ma obliga sa ma droghez, daca nu vroiam sa ma droghez ma batea. Era dependent de droguri, eram ametita, uitam de tot de toate, de exemplu daca eram drogata si ma batea nu mai stiam absolut nimic.

A reusit sa fuga din casa acestuia, insa a nimerit intr-un alt anturaj dubios. De data aceasta, “ajutata” de o asa-zisa prietena.

Cecilia: La un moment dat m-am intalnit cu o fata si mi-a zis ca se prostitueaza si daca vreau sa o ajut sa-si gaseasca client. Nici ea nu avea o situatie buna cu parintii si am decis sa plecam de acasa

Fetele s-au mutat impreuna, iar dupa cateva luni au fost ridicate de politistii de la Crima Organizata. Numele lor apar intr-un dosar urias, in care 65 de persoane sunt cercetate pentru proxenetism si trafic de droguri. O grupare organizata. Cecilia spune ca nu are niciun amestec. Exista insa martori care sustin ca fata gasea clienti pentru prostituate minore si procura substante interzise. Etnobotanice, mai precis.

Cecilia: Sunt acuzata pentru droguri si pentru proxenetism dar nu e ceea ce pare, ca eu le-am obligat sa se prostitueze, ca eu cumparam droguri ca eu le vindeam si e total invers. Nu as fi fost in puscarie daca ea, mama, nu m-ar fi lasat in voia sortii si n-a mai interest-o de mine

Spune ca, de cand este inchisa, nu a cautat-o nimeni. Vrea sa isi vada mama, sora si pe Lorenzo, fratele ei vitreg din Italia. Aparent, nu o mai deranjeaza traiectoria aleasa de cea care i-a dat viata. Ba chiar si-a tatuat numele baietelui pe un brat, .ca sa-l simta aproape, zice ea.

Planul este sa-si ispaseasca pedeapsa si, cand iese, sa isi caute familia si sa o ia de la zero. Cel putin cu mama isi doreste din tot sufletul o relatie normala.

Reporter: Ce i-ai spune mamei?
Reporter: Sa uite tot ce a fost, sa uitam amandoua ce a fost si sa incerce sa nu mai aiba atat orgoliu, sa-mi fie macar acum alaturi.

Dincolo de dorinte, se remarca discursul dezechilibrat si deprimant al fetei. Semn ca suferinta este inca acolo. Psihologii care lucreaza cu astfel de tineri spun ca, in cazurile lor, se impune terapia pe termen lung. Vorbim despre rani deschise, greu de tratat intr-o sedinta sau doua.

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Povestea a doua surori din Bacau, parasite de mama si tata. Ce mesaj au pentru parintii care pleaca la munca in strainatate
Povestea a doua surori din Bacau, parasite de mama si tata. Ce mesaj au pentru parintii care pleaca la munca in strainatate

Fara parinti, fara viitor. Episodul 7 | Campania "Fara parinti, Fara viitor" continua cu povestea a cinci frati din Bacau, abandonati acum 8 ani, de parintii care au plecat la munca in strainatate. Sunt patru fete si un baiat.

Expert in furturi de la 9 ani si elev de a VII-a la 21. Ce s-a intamplat cu Georgel dupa ce a fost parasit de mama
Expert in furturi de la 9 ani si elev de a VII-a la 21. Ce s-a intamplat cu Georgel dupa ce a fost parasit de mama

Fara parinti, fara viitor. Episodul 6 | Georgel are 21 de ani si este... elev in clasa a saptea. Detaliu care paleste in fata povestii lui de viata. La doar doi ani si-a pierdut tatal, iar mama a ales sa-si refaca viata departe de tara.

Si-a gasit tatal mort, iar mama l-a abandonat si a plecat in Italia. Cum a ajuns Gabi sa se drogheze inca de la 8 ani
Si-a gasit tatal mort, iar mama l-a abandonat si a plecat in Italia. Cum a ajuns Gabi sa se drogheze inca de la 8 ani

Fara parinti, fara viitor. Episodul 5. Sunt deja opt ani de cand Gabi a devenit consumator de droguri si alcool si s-a apucat de furturi si talharii. Acum se afla intr-un centru de reabilitare, la Targu Frumos.

Recomandări
România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia
România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia

Damen a dat România în judecată la Curtea Internaţională de Arbitraj de la Viena, cerând rezilierea acordului de asociere încheiat în 2018, prin care statul român a devenit acţionar majoritar (51%) al companiei Damen Shipyards Mangalia SA.

Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică

Statele Unite au adoptat marţi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică pentru Ucraina, rezultatul lunilor de negocieri extrem de tensionate şi laborioase din Congres.

Un nou val de praf saharian a ajuns în România. Un strat de nisip fin s-a așezat pe mașini
Un nou val de praf saharian a ajuns în România. Un strat de nisip fin s-a așezat pe mașini

Un nou val de praf saharian a ajuns în România. Încă din zorii zilei de miercuri, un strat de nisip fin s-a așezat pe mașini, după ce cu o noapte înainte a plouat.