VIReaza catre Croatia in vara aceasta! Distractie garantata

Croatia

Vir, Croatia. Este o statiune cosmopolita situata pe coasta Adriaticii. Totul, de la cazare la mancare, e mai ieftin decat in Romania. Nu zic ca e moca, dar preturile nu pot fi comparate cu cele din Mamaia. Uita de fitze caci la Vir nu-si au locul.

Vir este o statiune mica, de aici si marele avantaj: fie ca stai la vreun hotel de cateva stele sau inchiriezi un apartament, esti aproape de plaja.

E la fel de adevarat ca, spre deosebire de plajele noastre, cele din Croatia nu au nisip fin, ci niste pietre, asa ca pregateste-te sa cumperi papuci de plaja si o saltea.

Am ramas placut impresionat de grija autoritatilor croate in privinta turistilor: de aceea este obligatorie inscrierea intr-un registru, iar in caz ca apar nemultumiri legate de cazare, costuri sau alte probleme, acestea se vor rezolva apeland la acest birou de turism.

De altfel, biroul de turism are pregatit pentru orice turist un pliant cu informatii utile, locuri de vizitat.

Citește și
Litoral
Vreme perfecta si oferte la cazare pe litoral!
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

Cazare

Statiunea Vir este plina de hoteluri sau vile, pentru toate buzunarele. Preturile la cazare sunt acceptabile, daca inchiriezi alaturi de alti doi prieteni un apartament veti plati intre 60 si 100 de euro pe noapte, iar daca te pricepi un pic la negociere, cu siguranta vei obtine preturi bune.

Camerele sunt dotate cu aer conditionat, televizor, frigider si orice iti este folositor ca sa poti gati, daca nu vrei sa mananci la restaurant.

Restaurante

Daca optezi pentru restaurant, afla ca ai parte de un meniu variat. Mai intai trebuie sa te decizi daca vrei mancare traditionala sau preferi ceva "universal", ca pieptul de pui la gratar, cordon bleu sau pizza.

Daca vrei sa mananci sanatos, atunci pestele este alegerea potrivita. Diverse sortimente, pentru toate buzunarele si gusturile.

Distractii

Aici iti propun sa mergi intr-o croaziera la parcurile nationale, dar pentru asta trebuie sa ajungi in Zadar, un oras-port splendid la vreo 60 de kilometri de Vir. Stiai, de pilda, ca pe locurile acestor parcuri s-a filmat celebrul film "Winnetou"?

Merita sa zabovesti un pic in Zadar, sa vizitezi muzeele (preturile sunt intre 2-7 euro) si, daca ti-e cald, te poti relaxa la o terasa cu o inghetata delicioasa.

Si daca te prinde foamea, iti recomand restaurantele Konoba Skoblar sau Fosa, unde iti recomand fructele de mare: pentru trei/patru persoane un meniu cu bautura inclusa ajunge pana la 60- 80 de euro.

Case mici si colorate in cele mai diverse culori, un centru medieval care te duce cu gandul la Sibiul nostru si cateva locuri care sunt vizitate de turisti: Biserica Sf. Donat, Catedrala Sf. Stosija (Anastasia), Biserica Sf. Maria, ori Muzeul de arheologie, iata cu ce ti-ai putea ocupa timpul daca te afli in Zadar.

Daca optezi pentru masina personala, atunci nu ai niciun fel de probleme: parcari sunt suficiente, drumuri bine construite, autostrazi ca-n filme. Daca nu, apeleaza cu incredere la transportul public. Este civilizat, autobuzele circula la intervale rezonabile de timp.

Desi Croatia este mica in comparatie cu Romania, aproape in fiecare saptamana acolo sustin concerte mari artisti, iar daca prinzi o oferta "last minute" n-ai de ce s-o ratezi.

Ai sfaturi pentru cei care vor sa plece la drum? Stii totul despre un oras sau o tara? Ai fotografii spectaculoase sau vreo filmare care sa ilustreze cateva randuri? Trimite-ne povestea ta!

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
All-inclusive nu a dat roade in Romania. Hotelierii din Mamaia insista
All-inclusive nu a dat roade in Romania. Hotelierii din Mamaia insista

Ce sanse au pachetele all-inclusive in Romania? Aproape de zero, spun la unison atat hotelierii ,cat si agentii de turism, dupa ce vara trecuta au mers numai pe pierdere.

Vreme perfecta si oferte la cazare pe litoral!
Vreme perfecta si oferte la cazare pe litoral!

Desi nu am intrat in sezon, la mare o sa fie extrem de bine. Temperaturile vor urca pana la 30 de grade, suficiente pentru plaja. Este de asteptat ca nisipul sa fie plin de oameni, mai ales ca tarifele la cazare sunt inca promotionale.

"Harta" celor mai tari festivaluri din Europa!

Afla care sunt cele mai tari festivaluri ale verii lui 2009, cele mai tari line-up-uri, cele mai bune locuri in care sa dansezi, sa dai din cap sau pur si simplu sa te bucuri de muzica pe care o iubesti.

Recomandări
Ce a cerut vehement Cătălin Cîrstoiu în ședința coaliției care l-a „descalificat” din cursă. Informații din culise
Ce a cerut vehement Cătălin Cîrstoiu în ședința coaliției care l-a „descalificat” din cursă. Informații din culise

După 15 ore de discuții, liderii PNL și PSD au renunțat la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria Generală a Capitalei. Cătălin Cîrstoiu nu a vrut să renunțe, ba chiar a cerut și garanții.

Prima reacție a lui Cîrstoiu, după ce a fost retras din cursă: „Un medic nu abandonează niciodată”
Prima reacție a lui Cîrstoiu, după ce a fost retras din cursă: „Un medic nu abandonează niciodată”

Cătălin Cîrstoiu susține că nu a luat decizia de face un pas înapoi „pentru că un medic nu abandonează niciodată” şi că, „în fond, decizia politică trebuie să revină liderilor politici”.

Ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă. Zonele care se află sub Cod galben | HARTĂ
Ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă. Zonele care se află sub Cod galben | HARTĂ

Meteorologii anunţă ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă, dar şi precipitaţii mixte la munte.