Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Tinutul Zapezii exista in China, la festivalul sculpturilor din gheata

Embed:

Artistii chinezi isi dovedesc in fiecare an maiestria, la Festivalul de sculpturi in gheata de la Harbin, in nordul tarii. Iarna aceasta numai din blocuri translucide au inaltat nenumarate cladiri in marime naturala.

Orasul de Gheata, construit din temelii la Harbin in fiecare iarna, e frumos si ziua. Dar noaptea, e pur si simplu ireal. Cladirile transparente in marime naturala sunt iluminate de mii de LED-uri si lasere.

Asta au si dorit organizatorii. Festivalul are in fiecare an o tema. Anul trecut, s-au construit replici ale unor cladiri celebre din lume. Anul acesta, sculptorii s-au inspirat din "O lume de vis" si "Regatul basmelor".

In spatele acestei lumi magice se afla un efort titanic. 15.000 de oameni au muncit timp de doua luni, modeland 18.000 de metri cubi de gheata. Si nu in cele mai prietenoase conditii: luna aceasta, temperatura medie in regiunea Harbin-ului a fost de minus 28 de grade.

Parcul de gheata din oras e deja cel mai mare din lume, dar in fiecare an mai creste cate putin.

O plimbare pe strazile orasului de gheata nu costa nimic, dar pentru a vedea cladirile pe interior, vizitatorii trebuie sa plateasca 50 de dolari. Organizatorii asteapta peste un milion de oaspeti pana in februarie, cand soarele primaverii va incepe sa topeasca palatele de gheata.

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 17 Ianuarie 2011
Citeste mai multe despre: festivaluri, gheata, China, Harbin,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed