Premiera cinematografica a saptamanii: Inception

Inception

Zilele acestea avem parte de un film deosebit, atat ca distributie, cat si ca scenariu. Este vorba de un film SF, asa cum poate asteptam de mult sa apara, regizat de Christopher Nolan, cel care a facut excelentul Batman: The Dark Knight.

Se numeste "Inception", in original, iar la noi pe ecrane poarta numele de "Inceputul". Rolul principal este detinut de talentatul Leonardo DiCaprio, un actor care merita apreciat, in special pentru ca a reusit sa se detaseze de imaginea de "lover-boy" din Titanic.

Pe langa el, in acest film, avem alte nume bune, precum Michael Caine, Ken Watanabe (pe care il stiti din Ultimul Samurai), Marion Cotillard sau Tom Berenger.

Iata si povestea filmului: DiCaprio este (din nou :) un hot desavarsit, dar nu unul oricare. El este un adevarat artist in domeniul revolutionar al furtului de informatii pretioase din mintile celor care dorm. Bineinteles, abilitatea lui il transforma imediat intr-o achizitie pretioasa in complicata lume a spionajului tehnologic.

Ca sa scape de toate belele, el are de facut un lucru aproape imposibil: nu mai trebuie sa fure o informatie, ci sa o insereze in mintea cuiva. Si inca ceva care trebuie spus, legat de filmul "Inceputul": muzica este compusa de celebrul Hans Zimmer, iar pelicula poate fi vazuta in reteaua Cinema Pro, in format digital, dar si in alte cinematografe din tara.

Citește și
Shrek Forever After
Premiera cinematografica a saptamanii: Shrek Forever After
Cum a ajuns Petre Roman inculpat în Dosarul Mineriadei din 1990: „în subsolul Universității s-au găsit 22 de arme cu glonț; la sediul PNȚCD, substanțe halucinogene și materiale legionare”

 

O alta premiera din aceasta saptamana, se numeste "Ucenicul vrajitor" si ii are in roluri principale pe Nicholas Cage si Monica Bellucci. Doi actori buni, care se lupta de aceasta data ..nu cu pistoale sau sabii, ci cu vraji.

Amandoi sunt vrajitori, dar unii "buni", nu rai, care vor lupta cu fortele raului. Povestea, pe scurt, a filmului este ca Nicholas Cage ia sub aripa sa un tanar, pe care il invata cum sa reziste in aceasta lume cruda si rea a vrajitorilor. Este un film usor, "de vara", cum au spus unii spectatori din SUA de pe forumuri, in care avem si efecte speciale si ceva umor...si o mica poveste de dragoste..putina actiune. Un fel de saorma cinematografica.

Premierele cinematografice ale fiecarei saptamani le puteti afla si de la Radio InfoPro (97.9 FM in Bucuresti), in fiecare sambata si duminica la 09:30, 12:30 si 15:30, la rubrica "Cinema la minut."

 

Daca vreti totusi sa consumati altceva, mai clasic si fara efectele demente ale anului 2010, puteti incerca in reteaua Pro Video, unde tocmai s-a pus in vanzare filmul Planeta Maimutelor, prima parte, dar, atentie! Este vorba de varianta blue-ray, probabil colorata manual de specialistii industriei de la Hollywood, care nu mai stiu ce sa mai faca sa mai adune niste bani. Altfel nu se explica in ce fel un film din 1968 a ajuns acum in format high-definition.

Daca sunteti curiosi, costa 76,40 de ron acest film - si - lasand la o parte aceste nelamuriri, filmul merita avut in colectie, pentru ca a avut un cuvant de spus in istoria peliculelor SF.

In cazul in care nu va tenteaza nici acest gen de film, la Pro Video tocmai a aparut varianta dublata in romana a filmului Disney, Printesa si Broscoiul.

Puteti comanda de pe acum si varianta de pe DVD a filmului Infruntarea Titanilor, la pretul promotional de 49,90 de ron. Problema este ca livrarile se fac abia din data de 25 august, insa, daca vreti sa fiti siguri ca puneti mana pe film .. faceti comanda de acum.
 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
"Inception" si "Salt", in fruntea box office-ului nord-american

Filmul "Inceputul/ Inception", un thriller SF cu Leonardo DiCaprio si Marion Cotillard in rolurile principale, s-a mentinut in fruntea box office-ului nord-american si in al doilea weekend de la lansare, reusind incasari de 43,5 milioane de dolari.

Premiera cinematografica a saptamanii: Shrek Forever After
Premiera cinematografica a saptamanii: Shrek Forever After

Ei bine, in sfarsit, a venit si ziua aceasta. "Shrek pentru totdeauna" se afla pe marile ecrane din Romania, si nu oricum, ci in format 3D.

"Inception", un thriller psihologic, cu DiCaprio in rolul principal

Daca va era dor de Leonardo DiCaprio, pregatiti-va sa-l revedeti in curand. Si nu oricum, ci intr-un thriller SF care va va tine cu sufletul la gura.

Recomandări
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1991
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1991

Petre Roman a ajuns joi la sediul Parchetului General, ca să ia la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990. Roman a fost premierul României între 1989-1991.

„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”
„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”

Sudul Libanului este vizat de „o acțiune ofensivă” pornită de Israel, miercuri, în paralele cu pregătirile pentru o operațiune terestră în Rafah.

Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP
Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP

Peste 60% dintre români sunt de acord cu votul obligatoriu, argumentând că o prezenţă mai mare la vot poate schimba lucrurile în bine, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro.