Cetatenii reclamau, comisarul Soric ii turna lui Mararu

Soric, seful IPJ Neamt

Aureliu Vasea Soric va fi demis de la conducerea Inspectoratului Judetean de Politie Neamt. Raportul de control se afla pe masa ministrului Traian Igas, iar prefectul judetului Neamt a avizat favorabil demiterea acestuia.

Romania Libera: Surse din politie spun ca inspectorii Corpului de Control al ministrului Traian Igas au evaluat nu numai activitatea inspectorului-sef Aureliu Vasea Soric, ci si prestatiile Serviciului de Informatii si Protectie Interna de la Neamt (SIPI), condus de Valentin Haisuc, precum si a Serviciului de Investigatii Criminale, condus de Florin Amihaiesei. Si in privinta acestora ar exista propuneri pentru demitere, spun sursele noastre. SIPI Neamt, condus de Haisuc, nu ar fi transmis informari cu pri­vire la expunerea inspecto­rului-sef Aureliu Soric in mediul infractional reprezentat de fratii Gheorghita si Bogdan Mararu. De asemenea, nu ar fi transmis informari cu privire la protectia oferita de unii ofiteri de politie membrilor clanurilor interlope.

Gandul: Basescu, despre mita de 1 milion de euro de la MAI: „Nu pune o eticheta frumoasa nici pe minister, nici pe Fatuloiu” Presedintele Traian Basescu a declarat ca scandalul mitei de la Ministerul de Interne afecteaza atat ministerul, cat si pe chestorul Dan Fatuloiu. "Intamplarea nu pune o eticheta frumoasa nici pe Ministerul de Interne, nici pe Fatuloiu", a spus Basescu. El crede ca "e de discutat" daca acest scandal poate fi o dovada ca autoritatile romane "au capacitatea de a depista mita" sau poate fi interpretat "negativ". Intrebat daca este de acord cu modul in care a actionat Fatuloiu, Basescu a raspuns: "Exclus".

Evenimentul Zilei: Mita pentru Fatuloiu s-a micsorat odata cu adancirea crizei Calificat de magistratii Tribunalului Bucuresti drept un personaj care "denota o indrazneala infractionala grava", omul de afaceri Catalin Chelu s-a dovedit a fi, inainte de toate, un bun negociator. Cel putin asa reiese din referatul de arestare al procurorilor anticoruptie. Concret, se arata in document, pe 9 noiembrie, Stefan Nitache Badea (fostul partener de afaceri al fiului chestorului Fatuloiu, Alexandru Fatuloiu, si unul dintre intermediarii presupusei mite oferite de Chelu) a mers in biroul secretarului de stat. Dupa ce i-a cerut acestuia o coala si un pix, Badea a scris: "500.000 euro cash, 300.000 euro business, 200.000 euro final".

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Un scandal MAI mare: cine l-a
Un scandal MAI mare: cine l-a "tradat" pe Fatuloiu. Stia Blaga de mita?

Arestarea omului de afaceri Catalin Chelu si a celorlalti trei inculpati nu a reusit sa elucideze inca toate neclaritatile din dosarul "mita la Ministerul de Interne", al carui protagonist este secretarul de stat Dan Valentin Fatuloiu.

Cum vor arata statiunile montane in 2013, dupa o investitie de 65 mil. euro
Cum vor arata statiunile montane in 2013, dupa o investitie de 65 mil. euro

Pentru organizarea Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE), MDRT va investi 65 de milioane de euro in refacerea sau constructia infrastructurii necesare in Valea Prahovei, Brasov si Poiana Brasov.

Mutarea cartilor in noul
Mutarea cartilor in noul "mall cultural" costa cat 7 km de autostrada!

Lucrarile la noua cladire a Bibliotecii Nationale a Romaniei sunt aproape de final: urmeaza complicatul proces de transferare a cartilor, care, in cazul colectiilor rare, va fi de-a dreptul spectaculos, presupunand si eforturi financiare deosebite.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.