Autostrada Transilvania - cea mai scumpa! 500 mil. euro pentru 50 kilometri

Autostrada Transilvania

CNADNR se antrena inca din 2004 cu milioanele de euro, bani de la bu­get, pentru Autostrada Transilvania. Dincolo de obligatiile politice, compania s-a do­vedit mai mult decat dornica sa isi in­ves­teasca banii in cei 400 de km de autostrada.

Jurnalul National: In sapte ani de contracte semnate cu sarg, din 400 de kilometri au fost inaugurati in jur de 50. Angajata pana peste cap in san­tierele autostrazii Brasov – Bors, com­pania a continuat sa ignore banii eu­ro­peni si sa apeleze cu incredere la banii din buget. Astfel ca, in 2008, CNADNR, total multumita de primul con­tract care se desfasura cu repezi­ciu­ne pe banii nostri, se angaja sa mai faca o autostrada din aceeasi pus­cu­li­ta. Cum prima experienta s-a dove­dit extraordinara, in 2008, CNADNR se angaja sa faca Bucuresti – Ploiesti tot de la buget. Pe banii de la stat, CNADNR cons­­­truieste de altfel cea mai scumpa au­tostrada din istoria proiectelor de in­frastructura – Autostrada Transilvania. Potrivit documentului semnat in luna august 2010, Ministerul Transporturilor are si in acest an drept prioritati cele cateva tronsoane ale autostrazilor facute cu banii ro­ma­nilor. Pentru autostrada construi­ta de Bechtel, CNADNR spera la pro­gre­se pentru tronsonul Suplacu de Barcau – Bors. Pentru cea de-a doua au­tostrada, Bucuresti – Ploiesti, se in­trevad progrese mari din bi­ro­u­ri­le com­paniei, atat pentru portiunea Bucuresti – Moara Vlasiei, cat si pentru Moara Vlasiei – Ploiesti.

Romania Libera: Autostrada Arad s-a proptit in sediul Sanepidului Lucrarile, parte a Coridorului IV de transport pan-european care trebuia definitivata in acest an, s-au oprit deoarece statul nu a reusit sa asigure Directiei Sanitar-Veterinare un nou sediu. Lucrarile de construire a centurii Arad, 12,5 kilometri lungime, nu vor fi definitivate in acest an, dupa cum se prevede in contractul semnat cu constructorii Porr-FCC, ca urmare a faptului ca de doi ani trei institutii ale statului, nu se inteleg. Ministerul Transporturilor, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, subordonata primului, si Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara nu gasesc o solutie pentru mutarea sediului Directiei Sanitar-Veterinare Arad, situata fix pe traseul autostrazii. „Constructorii au amenintat ca, daca problema sediului nu se va rezolva cat de repede, vor face lucrarile pana langa sediul directiei, dupa care se vor opri acolo", ne-au declarat surse din cadrul proiectului, care au solicitat anonimatul. Actualul sediu al DSV Arad este o cladire cu un etaj, care are o suprafata de 809 metri patrati construiti, iar lotul de teren ocupat este de 6.378 metri patrati.

Evenimentul Zilei: Cat de ieftine sunt locuintele executate silit? Pretul unei proprietati imobiliare executate silit de o banca poate parea un chilipir, dar ascunde alte costuri. Executorii judecatoresti nu se ocupa si de evacuarea fostilor proprietari. Internetul abunda de anunturi privind case executate silit, numarul site-urilor care promoveaza asemenea licitatii este in crestere. Dar cat de ieftine sunt aceste proprietati? Cel putin, nu chiar atat de ieftine pe cat par la prima vedere, deoarece, dincolo de pretul proprietatii si al participarii la licitatie, potentialii cumparatori trebuie sa se inarmeze cu foarte multa rabdare, intrucat procedurile de evacuare a vechilor proprietari pot dura de la o luna la cativa ani.

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
22 de morti in 5 ani. Minele-mormant din Valea Jiului
22 de morti in 5 ani. Minele-mormant din Valea Jiului

Accidentul de la Uricani este al treilea ca gravitate din 2006 pana in prezent, iar printre cauzele identificate de autoritati s-au numarat neglijenta, coroborata cu acumularile de gaz metan.

Afacerile cu statul infloresc pentru parlamentarii care sunt la putere
Afacerile cu statul infloresc pentru parlamentarii care sunt la putere

Parlamentarii si-au dublat afacerile cu statul in 2010, afacerile se "lipesc" de Putere si se "dezlipesc" de Opozitie si doi deputati declara sute de milioane din afaceri cu statul - si acestea sunt doar datele oficiale.

Ingropati de vii! Drama oamenilor care traiesc in gropile din cimitire
Ingropati de vii! Drama oamenilor care traiesc in gropile din cimitire

Saracie lucie, tristete, resemnare: asa poate fi descrisa in cateva cuvinte existenta fara de speranta a oamenilor din Cairo. In tara macinata de conflicte, ei isi duc traiul de zi cu zi in gropile din cimitire si sunt la un pas sa fie ingropati de vii.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.