Portret: TOP SECRET - Teoriile conspiratiei

×
Codul embed a fost copiat

Nu crede tot ce ti se spune! Realitatea este altfel decat ti-ai imaginat-o. Forte oculte macina din umbra, iar tu nu esti decat o simpla unealta intr-un puzzle gigantic. Bun venit in lumea misterelor si a imaginatiei!


Invaluite intr-o aura panicata, bine documentata si avizata, conspiratiile iti arata adevarul taios, te trezesc din ignoranta in care te-au aruncat cronicarii oficiali ai istoriei recente. Pregateste-te pentru o incursiune pe terenul inamicului, in care vei descoperi scenarii la limita ratiunii.

Una dintre cele mai sinistre uneltiri ale acestui nou mileniu au fost, acuza teoreticientii conspiratiei, atentatele de la 11 septembrie 2001. Pe scurt, este imposibil ca impactul dintre Turnurile Gemene si cele doua avioane deturnate sa fi avut efectele devastatoare pe care le-am vazut cu totii. Nu, nu. Analiza complexa a edificiului, examinarea modului de propagare a incendiului si studiul amanuntit al structurii fumului reprezinta dovada irefutabila ca cele doua cladiri-simbol ale New York-ului au fost rapuse de exploziile unor bombe. Pentru ca, nu-i asa, vedem in fiecare zi avioane proiectate in cladiri si stim cu siguranta cum se comporta acestea la soc.

O afacere alba-neagra, regizata la nivel inalt, nicidecum prin grotele montane din Afganistan, ci cu binecuvantarea intaiului Tufis al Americii. Lupta impotriva terorismului si-a intins tentaculele veninoase in Orientul Mijlociu. Miza: aurul negru, petro-dolarii si dominatia mondiala. Iar declaratiile despre Noua Ordine Mondiala nu prea ii ajuta: "Suntem in pragul unei transformari globale. Avem nevoie de o criza majora si toate natiunile vor accepta aceasta Noua Ordine", spunea ingenuu David Rockefeller intr-o conferinta a Consiliului Economic al Natiunilor Unite, in septembrie 1994.

Pamantul nu este altceva decat o scena, iar viata un teatru. Maestrii papusari sunt familia Bush si familia regala a Marii Britanii, in realitate reptile extraterestre care capata infatisare umana ingurgitand regulat sange proaspat de om. Printesa Diana a platit cu viata initierea in aceste taine de necuprins pentru mintea muritorului de rand. Pana in momentul de fata, un sfert dintre britanici si majoritatea populatiei din tarile arabe cred ca Diana a fost asasinata la comanda familiei regale si prin complicitatea bisericii, pentru a spala rusinea relatiei dintre Printesa de Wales si un musulman.

Citește și
pamant
Descopera.ro dezvaluie secretele Teoriei Conspiratiei
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Si daca tot am ajuns in afara spatiului terestru, stiai ca astronautii americani nu au pus piciorul pe luna in 1969? A fost o farsa a americanilor, cred conspirationistii, pentru a castiga inca o batalie in Razboiul Rece. NASA a pacalit o lume intreaga, fabricand imagini, transmisii si chiar mostre de roca, pentru a le sulfa rusilor suprematia. Cuvintele profetice ale lui John Fitzgerald Kennedy, care spunea ca americanii vor reusi aselenizarea inainte de sfarsitul deceniului, alimenteaza numeroasele speculatii. Nu este prima si nici ultima conspiratie in care este pomenit numele presedintelui american. De pilda, s-a spus ca Marilyn Monroe a fost omorata pentru a nu face publica relatia cu fratii Kennedy. Nici moartea lui John Fitzgerald nu a scapat basma curata.

O alta piesa bine pusa la punct in scopul unor interese obscure este incalzirea globala. Considerata mai mult o frauda decat o conspiratie, topirea ghetarilor ineaca fonduri de miliarde, iar gaurile din stratul de ozon subtiaza bugetul economiei mondiale. Conform speculatiilor, agitatia din jurul incalzirii planetei nu s-a pornit insa din ratiuni financiare. Liderii politici, ecologistii si, de ce nu, concursurile de frumusete aveau nevoie de o cauza globala pentru care sa poata lupta si prin care sa-si faca propaganda.

Nici romanii nu au fost ocoliti de scenarita congenitala, dublata de expertiza fina si triplata de apetitul pentru senzational. Inutil sa mai spunem ca Revolutia din 1989 a fost orchestrata de “agenturili straine” sau ca Ceausescu traieste in Cuba, iar Elodia ii oblojeste batranetile, intre un concert al lui Elvis si unul al lui Jim Morrison. Dar sa revenim pe plaiurile mioritice, unde si-a bagat necuratul coada. Fix in pasapoartele biometrice, insemnate cu fatidica cifra 666.

Nu-i a buna. O demonstreaza si isteria cu gripa noua. Teoriile conspiratiei pe seama acestui subiect au rasarit imediat, ca ciupercile dupa ploaie. Companiile farmaceutice, aflate in pragul falimentului, ar fi regizat toata povestea, pentru a stoarce mai multi bani pentru vaccinuri. Guvernele marilor puteri mondiale ar fi complotat si ar fi raspandit virusul pentru a diminua populatia planetei. Organizatiile pentru protectia animalelor ar fi lansat un nou succes: dupa productiile de real succes “boala vacii nebune” si “gripa aviara”, acum au inventat “gripa porcina”, pentru a mai scapa cateva copitate de macelar. Asteptam cu interes “gripa ovina” si “boala pestelui lepros”.

Pe toti ne prind acuzatiile ferme si explicatiile sinuoase ale unei masinatiuni bine puse la punct. Lista ar putea continua la nesfarsit. Dar daca ai o idee mai buna decat cele enumerate anterior, impartaseste-ne-o cu incredere!

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Lumea dupa 11 septembrie si teoriile conspiratiei: a fost sau nu Al-Qaeda?
Lumea dupa 11 septembrie si teoriile conspiratiei: a fost sau nu Al-Qaeda?

Exista multi oameni care nu cred in raportul oficial al SUA, care a dat vina pe Al-Qaeda si pe liderul terorist Osama bin Laden. Astfel, teoriile conspiratiei se impart in doua categorii.

Descopera.ro dezvaluie secretele Teoriei Conspiratiei
Descopera.ro dezvaluie secretele Teoriei Conspiratiei

Descopera.ro isi provoaca utilizatorii la un nou maraton jurnalistic, in cadrul caruia mistere celebre vor fi scoase in lumina reflectoarelor si dezbatute sub indemnul "Descopera Teoria Conspiratiei".

Dezbatere: Crezi ca Ceausescu isi tinea banii
Dezbatere: Crezi ca Ceausescu isi tinea banii "la ciorap"?

Parlamentarii au decis: Ceausescu a fost bogat, dar patriot. Nici prin gand nu i-a trecut vreodata sa umfle conturile bancilor din strainatate.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.