Portret: Ave, Silvio! Pitipoancae te salutant!

×
Codul embed a fost copiat

Italia, tara celor mai importanti vulcani ai Europei continentale, a zamislit in pantecele sale si cel mai exploziv personaj al vietii politice contemporane.

Mic la stat, mare la sfat, Silvio Berlusconi s-a nascut in zodiac scandalului. Si-a ascutit inca din copilarie simtul estetic, pe care avea sa-l duca aproape de culmile Muntelui Venus, la senectute. Si-a castigat popularitatea printre colegi initiindu-i in tainele revistelor deocheate. Iar banii de buzunar i-a obtinut pe seama nefericitilor mai putin dotati din punct de vedere intelectual, carora le facea temele contra cost.

Afacerea a prosperat si pe timpul facultatii, insa ca proaspat absolvent Silvio visa la lucruri marete. Cum, necum, a reusit sa-l convinga pe directorul bancii la care lucra tatal lui sa descarce o basculanta de lire in curtea firmei de constructii pe care ambitiosul june tocmai o infiintase. In anul 1969 si-a intarit pozitia, ridicand un cartier intreg la periferia orasului Milano.

Italienii au inventat pentru el un concept nou: berlusconismul, un sistem in care el centreaza si tot el da cu capul. Și pentru ca tot ce-i trebuie poporului este paine si circ, asa cum invata micul Silvio inca de pe vremea scolii primare, ajunge sa controleze 90% din presa italiana, este patronul echipei de fotbal AC Milan si detine mai multe supermarketuri.
A fost acuzat de fraude fiscale, spalare de bani si chiar de legaturi cu Mafia. Cu toate acestea, a reusit sa fie achitat in absolut toate procesele care i-au fost intentate in ultimii 15 ani. Desigur, faptul ca este laureat honoris causa in inginerie financiara sau ca are o diploma in drept reprezinta pura coincidenta.

A venit insa si momentul cand si-a intins tentaculele spre politica. Pentru a-si acoperi ilegalitatile, arunca sagetile adversarii lui. A pus asadar bazele partidului "Forza Italia", un nume arhicunoscut printre microbisti. Si-a facut campanie electorala pe spinarea popularitatii de care se bucura in randul ultrasilor milanezi.

Citește și
Barbara Montereale
"Amantele" lui Silvio Berlusconi, atacate si jefuite!
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Mai mult decat atat, prin manifestul sau politic a inoculat ideea "mainilor curate", prezentandu-se drept acest salvator al culturii italiene si terminator al birocratiei din Peninsula. Buni catolici si patrioti, Berlusconi si ai lui au promis sa scape tara de hoti. Nu stim daca a reusit, dar aflam chiar din gura pacatosului ca… "Doar Napoleon a facut mai multe lucruri decat mine". Hodoronc-hodoronc, zdronca-zdronca si clopoteii... tiuie grozav...

Fata cu reactiunea de stanga "Il Cavaliere" a zvarlit la o parte diplomatia si a apelat la o impecabila retorica de maidan. "Refuz sa ma comport politic corect si ma amuz starnind reactii", a aruncat el triumfator. Din gafa in gafa, a obtinut patru mandate de premier. Asa cum numai el putea s-o faca, la o reuniune la nivel inalt... pentru altii, Berlusconi i-a pus coarne ministrului spaniol de externe, Josep Pique, pentru a relaxa atmosfera. Acelasi Berlusconi cel batran si intelept il ia peste picior si pe Obama cel tanar si obraznic de bronzat pentru gusturile italianului.

Cancelarul Germaniei a avut parte de mai multe numere… din spectacolele oferite de premier. O data, Angela Merkel a fost prinsa intr-o partida de… v-ati ascunselea cu Berlusconi, la finalul careia a exclamat extaziata: "Oh, Silvio". Alta data, naravasul omolog a lasat-o cu ochii in soare, preferand o conversatie aprinsa la telefon. Nici Carla Bruni nu a scapat de limba sa ascutita, prima doamna a Frantei pricopsindu-se cu apelativul "imbecila".

Orice se poate spune despre "Il Cavaliere", dar nu ca ar fi lipsit de bun gust. Mai ales atunci cand isi alege tinutele oficiale, lucru de care face si parada. A ramas in analele istoriei cum l-a facut de bacanie pe ministrul justitiei, Catalin Predoiu, a carui cravata i-a deranjat ochiul avizat.

Demn urmas al Romei antice, Silvio intaiul a resuscitat traditia orgiilor sexuale, scaldate in licoarea lui Bachus, hranite cu prafuri halucinogene si imbatate in esente afrodisiace. Caci nimic nu-i e mai pe plac italianului decat sa stea "sulla collina" goala, inconjurat de curtezane dezmatate si sa puna la cale viitorul cetatii sale.

De un lucru este insa perfect constient Berlusconi. Obrazul subtire cu cheltuiala mare se tine. Mai intai a apelat la cateva retusuri din lama bisturiului. Si-a facut lifting facial, ba chiar si-a mai impadurit coama plesuva. Nu s-a transformat intr-un "armasar" cu pleata-n vant, asa ca a umblat la harem cu farmecele financiare.

Berlusconi e taticul lor si toate zumzaie in jurul lui ca mustele la miere. Una dintre ele este Noemi Letizia, blondina dragalasa de numai 18 ani, careia "Papi Silvio" i-a promis ca ii va "aranja" sa candideze in Parlament. Daca Cicciolina a reusit... Noemi cu ce e mai prejos? Intocmai ca un parinte protector, Papi stie ca secretul succesului in viata pentru o femeie sta in pantalonii unui Berlusconi sau, mai bine zis, in buzunarele sale.

Hotarat lucru: nu-i bufon mai mare in politica si nici playboy mai tantos decat Silvio Berlusconi. Privim fascinati si ii dorim potenta eterna.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
"Bufonule"! Asa il "alinta" italienii pe Silvio Berlusconi

"Bufonule!" Cu acest apelativ, deloc prietenos, a fost intampinat premierul italian de localnicii din Viarregio, pe care a incercat sa ii imbarbateze dupa ce explozia unui vagon cisterna a omorat 16 persoane.

"Amantele" lui Silvio Berlusconi, atacate si jefuite!

Scandalul care-l are in prim plan pe Silvio Berlusconi face primele victime. Doua dintre damele de companie care au participat la petrecerile organizate de premier au fost atacate.

Barbara, in orgii sexuale cu Berlusconi. Acum i-au incendiat masina
Barbara, in orgii sexuale cu Berlusconi. Acum i-au incendiat masina

Barbara Montereale, detinatoarea titlului de "Miss Motors Italia 2009", cea care a sustinut ca a participat, alaturi de alte dame de companie, printre care si romance, la petrecerile private date de premierul Italiei, s-a trezit cu autoturismul incendiat.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.