Iustin Covei - banul face legea! Vezi portretul "baietasului" de Craiova!

×
Codul embed a fost copiat

Multi au spus ca are spate. Tatal lui - Marin Covei, este judecator la Curtea de Apel Craiova, mama - Aurora Covei, medic la Spitalul "Filantropia", iar unchiul - Gheorghe Covei, procuror.

Teribilist, inconstient, sau doar rasfatat, cu prea multi bani, Iustin nu stie sa se faca remarcat decat prin accidente, batai, violenta si… cele sapte dosare penale!

De mic, Iustin Covei are o slabiciune pentru masini. In mai 2003, pe cand nu implinise 18 ani, a iesit la plimbare cu un BMW inmatriculat in Italia, fara sa aiba macar permis de conducere. Politia i-a intocmit dosar penal.

In ianuarie 2004, fiul magistratului Covei a fost retinut de politisti dupa ce a participat la un scandal cu bate si cutite, in cartierul craiovean Sarari. La sectie, a lovit cu pumnul pe politistul Marius Barbulescu, cel care l-a ridicat si l-a bagat in masina Politiei.

O luna mai tarziu, in februarie 2004, Covei a urcat din nou la volan, de data aceasta intr-un Mitsubishi inmatriculat in Germania. Din cauza vitezei a ajuns pe contrasens, s-a infipt intr-un vehicul care circula regulamentar si a ranit trei oameni. In urma accidentului, seful Politiei Rutiere Craiova, inspectorul principal Dumitru Paraschiv, a fost demis. Fusese vazut in acea zi in masina magistratului Covei.

Citește și
Carduri
Retea de falsificatori de carduri, scoasa de pe piata de politisti
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

In aprilie 2004, Iustin Covei a fost implicat intr-un nou accident, cu motoscuterul de data aceasta. S-a ales cu dosar penal pentru conducere pe drumurile publice fara permis.

La sfarsitul lui august 2005, tot el a fost retinut de politistii din Craiova. Gama s-a extins: Covei si amicii sai au dezbracat in plina strada un tanar. "Baiatul lu’ tata” a fost eliberat cateva ore mai tarziu de Parchetul de pe langa Judecatoria Craiova.

In ianuarie 2006, Covei junior trece la forta pumnului si descopera armele albe. Este acuzat ca a facut o gluma proasta la o petrecere. O fata a vrut sa se aseze pe un fotoliu, insa a nimerit intr-un cutit lasat cu lama in sus. Culmea, victima i-a luat apoi apararea.

O alta infractiune soldata cu dosar penal a avut loc in iulie 2006, cand baiatul judecatorului a agresat pe strada un tanar cu care avea un conflict mai vechi. Victima, care avea 18 ani, a fost lovita in plin cu o rozeta metalica, o arma folosita de gastile de cartier. Baiatul s-a decis greu sa depuna plangere, pentru ca, spunea el, a primit amenintari cu moartea.

In februarie 2008, Iustin se face remarcat in timpul unui raliu. Baiatul a vrut sa participe si el la cursa. A fost refuzat si i s-a reprosat ca nu respecta regulile. Asta l-a infuriat teribil si nu s-a lasat pana nu a demonstrat cat de tare este masina lui.

Trei luni mai tarziu, ambitiile de sofer profesionist ale lui Iustin sunt infranate iar, la o alta competitie auto, unde a injurat mai multi agenti de politie, care au incercat sa-l opreasca sa intre cu masina pe o pista improvizata in parcarea unui supermarket.

In fine, pe 29 decembrie 2008, tanarul a fost implicat intr-o noua altercatie in trafic. S-a injurat cu soferul unei alte masini, asupra caruia politistii au gasit un cutit artizanal cu lama din otel, lunga de circa 30 de centimetri.

Si totusi, Iustin Covei a scapat de fiecare data. Prin ce mijloace, n-ar sti nimeni sa zica exact. Toata lumea are o banuiala. Deloc vaga...

De neinteles, insa, nu e tatal care tine partea fiului, ci comportamentul celor care ar fi trebuit, pana la aceasta ora, sa ia anumite masuri impotriva unui tanar "suparat” rau de tot pe societate. Atat de rau, incat s-a decis sa traiasca dupa propriile reguli, intr-o lume pe care si-o imagineaza innodandu-i sireturile de la tenisi...

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Descinderi in forta la Craiova! Iustin Covei,
Descinderi in forta la Craiova! Iustin Covei, "baiatul lui tata", retinut!

UPDATE - Audierile continua si vineri dimineata, la sediul DIICOT din Capitala, unde au fost adusi cei 19 suspecti ridicati din Craiova.

Retea de falsificatori de carduri, scoasa de pe piata de politisti
Retea de falsificatori de carduri, scoasa de pe piata de politisti

Trupele speciale au descins in peste 30 de locuinte, din diferite orase. 21 de indivizi au fost retinuti si sunt audiati la Timisoara, acolo unde se banuieste ca ar fi fost cartierul general al bandei.

Perchezitii fulger la Galati! Politistii, la
Perchezitii fulger la Galati! Politistii, la "vanat" hoti de apartamente

Descinderi in lant marti dimineata la Galati, unde politistii au perchezitionat mai multe case in cautarea unor ceasuri, parfumuri si bijuterii de valoare.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.