ABC: bin Laden are o rana adanca langa ochiul stang. I se vede creierul

×
Codul embed a fost copiat

Potrivit The Telegraph, testele ADN au confirmat faptul ca barbatul impuscat este Osama bin Laden. Analiza a fost facuta prin comparatia cu ADN-ul surorii decedate a lui Osama. Liderul Al-Qaida a fost impuscat in cap si piept.

 Prima poza cu Osama bin Laden ucis, doar un trucaj

22:52 Reuters: Autoritatile din New York au gasit un pachet suspect in Times Square.

22:00 Purtatorul de cuvant al Casei Albe, Jay Carney, a declarat ca SUA stia "demult" unde se ascunde Osama bin Laden.

Citește și
Imagini din casa unde a fost ucis bin Laden
VIDEO. Primele imagini din casa unde a fost ucis bin Laden
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

21:45 Consilierul-sef al SUA pe probleme de contra-terorism, John Brennan, a declarat ca Statele Unite au construit o replica a casei in care se ascundea Osama bin Laden in vederea pregatirii operatiunii.

21:30 Consilierul-sef al SUA pe probleme de contra-terorism, John Brennan, a declarat ca militarii pakistanezi nu au stiut de misiunea SUA inainte ca elicopterele sa paraseasca spatiul aerian al Pakistanului. "Urmaream si ne asiguram ca oamenii nostri pot sa paraseasca spatiul aerian" inainte ca militarii pakistanezi sa soseasca. Acesta a mai spus ca, in momentul in care fortele aeriene americane au patruns in resedinta unde statea Osama, acesta a incercat sa se ascunda in spatele unor femei. Una dintre ele a murit in timp ce era folosita ca scut uman.

20:40 "Cooperarea" Pakistanului la eforturile americane impotriva al-Qaida a ajutat Statele Unite sa il localizeze pe Osama bin Laden, a afirmat luni secretarul american de Stat, Hillary Clinton, relateaza AFP. "Cooperarea noastra cu Pakistanul in combaterea terorismului timp de mai multi ani a contribuit mult la eforturile noastre pentru dezarmarea al-Qaida", a dat asigurari Clinton in fata presei. "De fapt, cooperarea cu Pakistanul ne-a ajutat sa ajungem pe urmele lui ben Laden si ale complexului in care se ascundea", a adaugat ea.

20:20 Guvernul SUA este in posesia unor fotografii cu Osama bin Laden mort. Administratia Obama dezbate in acest moment daca sa le faca sau nu publice.

Potrivit ABC News, fotografiile sunt de-a dreptul socante. Potrivit unei surse, in imagini se poate vedea o rana adanca deasupra ochiului stang, locul in care bin Laden a fost impuscat. In poze se vede si o parte din creierul liderului al-Qaida.

20:00 Intre 800 si 1.000 de manifestanti au defilat luni, strigand "Moarte Americii!", la Quetta, in sudul Pakistanului, dupa moartea lui Osama bin Laden, ucis de un comando al fortelor speciale americane in nordul tarii, relateaza AFP. Manifestantii - cel putin 800 potrivit unui jurnalist al AFP, peste 1.000 conform partidului islamist care a facut apel la proteste - au incendiat un drapel american, inainte de a se dispersa in calm.

Al-Qaeda ameninta: Daca bin Laden e ucis, va fi "iadul nuclear" in Europa

19:45 O ceremonie funerara pentru Osama bin Laden s-a derulat la bordul portavionului american Carl-Vinson, in Marea Oman, cu respectarea traditiilor musulmane, inainte ca trupul sau sa fie scufundat in mare, a afirmat luni un oficial american din domeniul Apararii, citat de AFP. Ceremonia a inceput luni la ora 5.10 GMT (8.10, ora Romaniei) si s-a terminat dupa 50 de minute, a precizat oficialul de rang inalt, sub protectia anonimatului. "Procedurile traditionale pentru ceremoniile funerare islamice au fost urmate", a adaugat el.

FOX NEWS: Osama bin Laden va fi inmormantat in Arabia Saudita, in 24 de ore

18:45 Recapitulare: Teroristul numarul 1 al lumii este mort. Anuntul facut de presedintele american Barack Obama a produs o unda de soc pe mapamond si a pus serviciile de informatii in alerta maxima, pentru ca CIA-ul da ca sigura pregatirea unor atentate razbunatoare. Eliminarea lui Osama bin Laden, dupa o vanatoare planetara de aproape 10 ani, a avut loc in Pakistan, intr-un complex rezidential de lux. Iar filmul operatiunii ultra-secrete a armatei americane bate de departe orice productie de la Hollywood.

"In acesta seara, pot sa anunt in fata poporului american si intregii lumi ca Statele Unite au condus o operatiune ce a dus la uciderea lui Osama bin Laden, liderul Al -Qaida, un terorist ce este responsabil pentru moartea a mii de barbati, femei si copii inocenti", si-a inceput presedintele american discursul.

Operatiunea s-a declansat chiar la ordinul presedintelui american. Patru elicoptere de lupta - doua Black Hawk si doua Apache, avand la bord doua echipe SEALS, cea mai bine antrenata unitate antitero americana - au decolat de la o baza militara din nordul Pakistanului avand ca destinatie Abbottabad.

Acolo, intr-o vila pazita din cartierul rezidential, se afla cel mai cautat om al planetei. Surse guvernamentale americane spun ca oamenii celui mai cautat terorist din lume au tras cu aruncatoare de grenade spre elicoptere. Ajunse la sol, trupele si-au pornit asaltul.

"Au inconjurat zona si au impiedicat oamenii sa intre. Era intuneric, iar ei aveau lanterne pe arme. Vorbeau in pashto si ne spuneau mergeti inapoi, dupa ce au inceput operatiunea", a povestit Bedar Bakht, localnic si martor ocular.

Trupele de asalt au intrat in locuinta unde a urmat un schimb de focuri, dupa care au gasit tinta. Osama bin Laden ar fi opus rezistenta, sustin surse americane, asa ca a fost impuscat in cap.

Intreaga cladire a fost incendiata, iar echipele SEALS au parasit locul cu trupul teroristului.

Pentru ca aceasta operatiune sa reuseasca a fost nevoie de doi ani de asteptare si trimiterea unor spioni in Pakistan.

Totul a pornit de la o informatie obtinuta de la un detinut din Guantanamo Bay. Acesta a indicat un curier de incredere al lui bin Laden, afirma New York Times. Dupa ce a fost localizat, serviciile de informatii americane l-au urmarit permanent pentru a afla unde se afla liderul gruparii teroriste.

Timp de opt luni au strans si analizat infromatii. Asta inseamna ca au monitorizat din satelit, permanent, toate miscarile din zona si au trimis agenti sub acoperire pentru a valida informatia ca Osama bin Laden este intr-adevar acolo. Si anume Pakistan, Abbottabad, o zona rezidentiala de 1 milion de dolari. Complexul nu dispunea de conexiuni telefonice sau de Internet, iar locatarii erau atat de preocupati de securitate, incat ardeau deseurile in loc sa le scoata in strada pentru a fi colectate.

Oficialii din Statele Unite au explicat ca bin Laden locuia acolo cu cea mai tanara dintre sotiile sale, fratele lui si alti membrii ai familiei.

In august anul trecut, bin Laden era localizat. In spetembrie americanii erau aproape siguri ca e acolo. Mai aveau insa nevoie de o confirmare, si anume cinci fotografii care sa ii dovedeasca presedintelui american ca liderul Al-Qaida este intr-adevar in locul cu pricina. A fost momentul care a marcat inceputul operatiunii la care suntem cu totii martori astazi.

17:46 The Telegraph noteaza si faptul ca Osama bin Laden a fost impuscat in cap si piept in timpul operatiunii.

17:44  Testele ADN au confirmat faptul ca barbatul impuscat este Osama bin Laden, potrivit oficialilor americani. Analiza a fost facuta prin comparatia cu ADN-ul surorii decedate a lui Osama. Medicii s-au folosit de o mostra luata din creierul surorii acestuia.

Cand sora acestuia a murit din cauza unei tumori craniene, in urma cu cativa ani, in Boston, FBI-ul a luat mostre din creierul acesteia pentru a le utiliza la identificarea lui bin Laden, in cazul in care acesta avea sa fie prins. Acum, mostrele au fost folosite pentru testele ADN.

 17:06 Operatiunea in cursul careia a fost ucis Osama bin Laden a fost efectuata de Navy Seals, trupele speciale ale Fortelor Navale Americane, care l-au impuscat in cap pe liderul al-Qaida, actiunile fiind coordonate de directorul CIA, Leon Panetta, informeaza AFP.

16:45 Terorisii "vor incerca sa razbune moartea lui Osama bin Laden aproape sigur", a spus directorul CIA, Leon Panetta.

16:30 Operatiunea militara impotriva lui Osama bin Laden a fost gandita si executata ca o operatiune de ucidere a acestuia, nu de a-l captura in viata, a declarat un oficial guvernamental american pentru CNN.

16:20 Ambasadorul Pakistanului in Statele Unite a declarat ca ambele tari au "cooperat ca sa se asigure" ca operatiunea care a dus la moartea lui bin Laden va fi una "de succes". Husain Haqqani a declarat in direct la CNN ca presedintele Barack Obama l-a sunat pe presedintele Pakistanului sa ii multumeasca pentru cooperare.

15:40 - Operatiunea militara care a dus la moartea lui Osama bin Laden a fost o actiune a americanilor, a declarat un oficial pakistanez pentru CNN. "Noi am asistam numai la autorizarea zborului cu elicoptere in spatiun nostru aerian", a spus oficialul, care a cerut sa-i fie pastrat anonimatul pentru ca nu a fost autorizat sa vorbeasca. "Nu am vrut sa avem de a face cu o asemenea operatiune, in cazul in care mergea ceva prost", a mai spus oficialul pakistanez.

15:30 - Un oficial american a declarat pentru CNN ca expertii analizeaza acum probele ADN prelevate de la cadavrul lui Osama bin Laden.

13:25 - Regimul din Yemen a salutat anuntul uciderii liderului al-Qaida, Osama ben Laden, iar fortele islamiste din sudul tarii considera ca este "o catastrofa", informeaza AFP. "Speram ca moartea lui ben Laden va fi inceputul sfarsitului terorismului", a declarat un oficial din cadrul presedintiei Yemenului. Regimul Ali Abdallah Saleh, contestat pe plan intern din ianuarie, participa la actiuni impotriva organizatiei Al-Qaida din Peninsula Arabia. In schimb, oficialii retelei teroriste cred ca uciderea lui ben Laden este "o catastrofa".

12:20 Presedintele afgan, Hamid Karzai, le-a cerut luni talibanilor sa "traga invataminte" din moartea liderului retelei teroriste Al-Qaida, Osama ben Laden, si sa "inceteze lupta".

11:45 Interpol, organizatia de cooperare politieneasca internationala a avertizat luni impotriva posibilitatii "unui risc terorist mai ridicat", dupa eliminarea lui Osama ben Laden, relateaza AFP

11:30 Pakistanul a confirmat, luni, ca Osama ben Laden, a fost ucis in cursul unei operatiuni desfasurate "direct" de fortele americane pe teritoriul sau, conform angajamentului Washigntonului de a-l ucide sau captura oriunde in lume, relateaza AFP.

10:29 Cadavrul liderului Al-Qaida, Osama ben Laden, a fost identificat cu ajutorul recunoasterii faciale si altor metode, a declarat un oficial american, citat de CNN.

10:00 Cadavrul liderului Al-Qaida, Osama ben Laden, a fost identificat cu ajutorul recunoaşterii faciale şi altor metode, a declarat un oficial american, citat de CNN.

09:40 Una dintre cele mai mari organizatii musulmane din Statele Unite se bucura, luni, de eliminarea lui Osama ben Laden, apreciind ca amenintare impotriva tarii a disparut, relateaza AFP.

Prima poza cu Osama bin Laden ucis. Doar un trucaj?

09:30 Barack Obama a condus cinci sedinte ale Consiliului National de Securitate (NSC) pe tema urmaririi lui Osama ben Laden si a dat ordinul sa se organizeze atacul impotriva cladirii din Pakistan in dimineata de 29 aprilie, iar ordinul final luni dimineata,

09:14 Sute de locuitori din New York s-au reunit, duminica seara, la Ground Zero, locul unde se aflau turnurile gemene distruse la 11 septembrie, si in Times Square, in centrul cartierului Manhattan, pentru a sarbatori anuntul mortii lui Osama ben Laden, relateaza AFP.

VIDEO. Casa in care a fost ucis bin Laden, cuprinsa de flacari

Cine a fost omul care a terorizat intreaga planeta aproape 2 decenii

08:50 Unul dintre fiii lui Osama ben Laden a fost ucis in cursul operatiunii americane soldate cu moartea liderului retelei al-Qaida, au declarat surse oficiale americane, citate de AFP.

08:00 Statele Unite le-au cerut luni cetatenilor americani aflati in strainatate sa dea dovada de prudenta, afirmand ca exista riscul producerii unor "violente antiamericane" dupa anuntul privind moartea lui Osama ben Laden, in urma unei operatiuni americane in Pakistan, relateaza AFP.

07:50 Intr-o declaratie scrisa transmisa presei, Bush a afirmat ca presedintele Barack Obama i-a telefonat duminica seara pentru a-l anunta in legatura cu uciderea liderului terorist. "L-am felicitat pe el, dar si pe barbatii si femeile din fortele noastre armate si din serviciile de informatii, care si-au dedicat viata acestei misiuni", a afirmat fostul presedinte american. "Aceasta realizare extraordinara este o victorie pentru America, pentru popoarele doritoare de pace si pentru toti cei care si-au pierdut pe cineva drag la 11 septembrie 2001", a apreciat Bush, care a declansat campania din Afganistan pentru gasirea lui ben Laden, la o luna dupa atentatele de la World Trade Center si Pentagon.

Un lider Al-Qaida, arestat in 2005, a fost interogat in secret in Romania

07:34 Operatiunea din Pakistan soldata cu uciderea liderului al-Qaida, Osama ben Laden, a fost desfasurata de un comando al fortelor speciale americane si a durat circa 40 de minute, relateaza CNN. Surse pakistaneze au afirmat ca la fata locului, in localitatea Abbotabad, au fost prezenti, in timpul atacului, si membri ai serviciilor de informatii pakistaneze.

07:10  Obiectivele diplomatice americane din intreaga lume se afla in stare de alerta dupa anuntul oficial privind moartea liderului al-Qaida, Osama ben Laden. Departamentul de Stat urmeaza sa transmita in scurt timp un avertisment adresat cetatenilor americani aflati in intreaga lume in legatura cu riscurile teroriste dupa uciderea liderului al-Qaida.

06: 40 Dupa anuntul facut de presedintele american, sute de oameni au iesit pe strazi pentru a sarbatori victoria impotriva terorismului. Americanii striga pe strazi: "Am invins, am invins!"

06:20 Potrivit presedintelui american Barack Obama, bin Laden a fost omorat intr-o casa din Pakistan, in urma unor atacuri ale americanilor. In urma atacului niciun american nu a fost ucis, iar trupul neinsufletit al lui Osama a fost adus in SUA pentru a fi identificat de oficialii americani.

06:13 "Osama nu a fost omorat pentru ca a fost un lider musulman, ci pentru ca a fost un terorist, care i-a instigat si pe ceilalti la ura si acte de terorism", a declarat Obama.

"Acesta este un moment cheie pentru americani, care pune capat unei perioade negre pentru natiunea noastra. Noi nu am ales acest razboi, ci am fost fortati sa luptam pentru a ne recapata increderea si forta in noi insine", a continuat presedintele american.

06:10 "In aceasta seara le spunem tuturor americanilor ca pot dormi linistiti, si ca le multumim din suflet celor care au purtat pe umerii lor acest razboi. Ii purtam in sufletele noastre pe cei care au pierit in atentatele ucigase de la 11 septembrie, nu ii vom uita si ne vom ruga pentru ei si familiile lor".

06:00 Trupul neinsufletit este in posesia SUA, potrivit oficialilor americani.

Moartea sa pune capat unei vieti tumultuoase, de-a lungul careia bin Laden a trecut de la fiul unui miliardar saudit, la cel mai vanat terorist al lumii.

Bin Laden a creat si a fost liderul celei mai cunoscute retele teroriste, care se pare ca este responsabila pentru atentatele de la 11 septembrie din SUA. Imediat dupa tragedia din 2001, bin Laden a fost cel mai cautat fugar, dupa ce liderii americani au inceput "vanatoarea" impotriva sa.

Intr-un video la nici doua luni dupa atacul de la 11 septembrie, bin Laden a declarat ca este mandru de tragedia care a avut loc, spunand ca nici in cele mai optimiste calcule ale sale nu se gandise la un asemenea rezultat: "Terorismul nostru este impotriva Americii, actele noastre teroriste sunt binecuvantate pentru a opri actele de nedreptate din America", a declarat bin Laden.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
A anuntat pe Twitter, fara sa stie, atacul impotriva lui Osama bin Laden
A anuntat pe Twitter, fara sa stie, atacul impotriva lui Osama bin Laden

Un barbat din Abbottabad, orasul unde bin Laden a fost ucis, a prezentat live pe Twitter, fara sa stie, operatiunea secreta impotriva lui Osama bin Laden.

VIDEO. Primele imagini din casa unde a fost ucis bin Laden
VIDEO. Primele imagini din casa unde a fost ucis bin Laden

Casa Alba a declarat intr-o conferinta de presa ca urmarirea lui Osama bin Laden a inceput inainte de 9/11si ca una dintre cele mai importante descoperiri a fost facuta in toamna anului trecut.

CNN: De ce s-au grabit americanii sa arunce in mare cadavrul lui bin Laden
CNN: De ce s-au grabit americanii sa arunce in mare cadavrul lui bin Laden

Cadavrul liderului Al-Qaida, Osama bin Laden, a fost scufundat in mare, a declarat un oficial american. Cadavrul lui Osama bin Laden a fost tratat in conformitate cu traditia islamica, a declarat oficialul citat, fara alte detalii.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.