Galerie FOTO. Orasul plutitor. Un lift te duce direct la discoteca in ocean

oras-plutitor

O partida de golf pe un teren plutitor, in mijlocul Oceanului Indian. Un tunel subacvatic care duce spre un club, unde un lift din sticla coboara in adancuri si duce catre un bar de unde se vede viata din ocean.

Poate pare de neconceput, dar proiectul de 500 de milioane de dolari va transforma imaginea desprinsa dintr-un film SF in realitate. Fascinanta lume plutitoare se va regasi in mijlocul Oceanului Indian, in Maldive si ar putea reprezenta o alternativa pentru schimbarile climatice drastice din zona.

Proiectat de specialistii de la Dutc Docklands, mini-oraselul de distractii va oferi 27 de gauri de golf si se va intinde pe trei insule plutitoare, interconectate prin tunele subacvatice. Guvernul olandez a aprobat de asemenea construirea a 200 de vile, 45 de insule private si un centru de conservare. Complexul se va situa la cinci minute distanta de capital Male, distanta fiind parcursa cu barci de mare viteza.

Autorii proiectului spun ca ideea unui astfel de oras-plutitor poate reprezenta o solutie pentru efectele schimbarilor climatice, autoritatile din Maldive fiind recunoscute pentru lupta lor permanenta cu aceasta problema. Cu 80% dintre cele 1.190 de insule de corali care nu se ridica mai mult de un metru deasupra nivelului apei, Maldive se confrunta cu un pericol real. Practic, pentru a evita inundatiile, o optiune ar fi construirea unui zid de protectie, asa cum exista in jurul capitalei Male. O alta solutie este ca Maldive sa cumpere pamant de la alte tari si populatia sa se mute in acele zone. A treia solutie sunt orasele-plutitoare.

Citește și
zgarie-nor
Cladiri care “inteapa” norii. Cei mai inalti zgarie-nori din lume. FOTO
Prețul eliberării Alinei Apostol din „gulagul” chinezesc. Fost deținut al regimului de la Beijing: „Cu chinezii trebuie să negociezi direct!”. Răspunsul Ministerului Justiției din România

Ideea construirii unui astfel de oras implica, insa, si unele riscuri. “Riscul cel mai mare este poluarea. Terenurile de golf au nevoie de pesticide si acest aspect trebuie gestionat corespunzator, pentru ca pesticidele sa nu ajunga in ocean. Mai este si problema desalinizarii apei pentru a iriga terenurile de golf. Si asta inseamna poluare”, spune Mark Spalding, unul dintre cercetorii mediului marin de la Nature Conversancy.

Cei de la Dutch Docklands se pare ca au venit cu solutii verzi. Ei planuiesc sa colecteze pesticidele in containere speciale si sa le recicleze in bazine de apa dulce, construite in mijlocul terenurilor de golf. Apa din aceste bazine va fi folosita si pentru irigarea terenurilor.

Daca lucrurile decurg conform planului, terenurile de golf vor fi gata in 2013, iar intregul complex va fi utilizabil in 2015. Complexul se vrea primul si singurul din lume care sa aiba teren de golf plutitor, iar pe langa sport in sine, autorii proiectului spun ca una dintre cele mai mari atractii va fi clubul din care un lift va cobori in adancurile oceanului, unde oamenii vor putea admira in voie viata din ocean, ca si cand ar fi vizitatorii unui imens acvariu natural.

Sursa foto: www.dutchdocklands.com

Citesti si:

FOTO realizate de angajatii de la Fukushima cu tsunami lovind centrala

"Pocalul Sf. Graal",care a rezolvat misterul Titanicului, scos la licitatie

Ce vei face in ultima zi pe Pamant? 6 locuri unde poti scapa de Sfarsit
 

Articol recomandat de sport.ro
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Citește și...
Orasul in care se testeaza viitorul pe oameni: Masdar City. FOTO
Orasul in care se testeaza viitorul pe oameni: Masdar City. FOTO

Este primul oras care nu emite CO2. Masdar City este un proiect dezvoltat de Emiratele Arabe Unite si reprezinta ambitiile futuriste ale magnatilor din industria petrolului. Este primul oras al viitorului, de pe Pamant.

Cladiri care “inteapa” norii. Cei mai inalti zgarie-nori din lume. FOTO
Cladiri care “inteapa” norii. Cei mai inalti zgarie-nori din lume. FOTO

Cand vorbim despre zgarie-nori ne gandim la giganticele cladiri in geamuri din SUA. De pilda, turnurile gemene, distruse in atentatele de la 11 septembrie 2001 sau Empire State Building, care a fost cea mai inalta cladire din New York pentru 40 de ani.

Cum ar putea arata lumea in viitor. Orasele pe verticala. FOTO
Cum ar putea arata lumea in viitor. Orasele pe verticala. FOTO

Populatia lumii este in crestere, iar resursele naturale sunt din ce in ce mai reduse. Astfel, tot mai multi arhitecti, printre care si romanul Dimitrie Andrei Stefanescu, se gandesc la construirea pe verticala, nu pe orizontala.

Recomandări
Politico:
Politico: "Ucraina se îndreaptă spre înfrângere". Marile atuuri pe care Putin le are în lupta pentru victorie

Întrebați un soldat ucrainean dacă mai crede că Occidentul va sta alături de Kiev "atât timp cât va fi nevoie".

Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO
Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO

Marcel Ciolacu a făcut o gafă jenantă în timpul unor declarații de presă susținute în Qatar. Deși avea discursul scris, premierul s-a încurcat și în loc de „lecție” a pronunțat... „erecție”.

Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO
Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO

O explozie de proporții a avut loc, miercuri, în municipiul Craiova. Deflagrația a fost atât de puternică încât fațada blocului s-a prăbușit.