ADMITERE LICEU 2017. Repartizarea computerizata, anuntata pe EDU.RO. Vezi la ce liceu ai intrat

evaluare nationala
Inquam

ADMITERE LICEU 2017. Elevii au aflat in ce liceu vor invata din clasa a IX-a, dupa prima repatizare computerizata organizata de Ministerul Educatiei Nationale.

UDPATE 16:10: Repartizare a fost afisata pe Edu.ro. Vezi AICI rezultatele pentru fiecare judet!

ADMITERE LICEU 2017. Ministerul Educatiei anunta ca se efectueaza verificari, iar intervalul de publicare a notelor va fi 16:00-17:00. Rezultatele sunt afisate de Edu.ro AICI!

REPARTIZARE LICEE 2017. Rata de participare la Evaluarea Nationala a fost de 97,1% cu 140.712 candidati prezenti dintr-un total de 144.929 inscrisi, iar sase elevi au fost eliminati din cauza unor tentative de frauda.

Citește și
parada licee
Parada liceelor de elita din Capitala, mutata pe trotuare. Cum a distrus Primaria traditia ce a rezistat si comunistilor
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

ADMITERE LICEU 2017. Potrivit metodologiei de organizare si desfasurare a examenului, pot sa completeze fisele de optiuni pentru admiterea in clasa a IX - a elevii care au participat la examen, dar nu cei eliminati pentru frauda.

Astfel, au fost eligibili pentru inscrierea la repartizarea computerizata 140.706 candidati. Dar, ca in fiecare an, numarul celor care au completat fisele de inscriere a fost cu cateva zeci de mii mai mic.

ADMITERE LICEU 2017. Repartizarea computerizata este anuntata astazi de EDU.RO. Precizarile facute de Ministerul Educatiei

ADMITERE LICEU 2017. Rezultatele sunt afisate in jurul pranzului de Edu.ro AICI!

ADMITERE LICEU 2017. Astfel, in 2017 s-au inscris pentru a fi repartizati aproape 113.000 candidati din cei 140.706 de candidati eligibili Media de admitere in liceu este media ponderata intre media generala obtinuta laEvaluarea Nationala (cu o pondere de 80%) si media generala de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).

REPARTIZARE LICEE 2017. Ce se intampla daca un candidat ramane nerepartizat

In cazul in care candidatul nu are loc la nici una din optiunile exprimate pe fisa el ramane nerepartizat in aceasta sesiune de admitere si va trebui sa participe la o sesiune ulterioara organizata numai pe locurile ramase libere in aceasta sesiune.

Situatia poate aparea in cazul in care candidatul nu a exprimat suficiente optiuni, optiunile exprimate de el fiind ocupate inaintea lui de alti candidati care au medii mai mari.

Numarul total de locuri la licee este suficient pentru ca toti candidatii sa fie repartizati, daca isi exprima optiuni suficiente.

ADMITERE LICEU 2017. Ce urmeaza dupa repartizarea computerizata la liceu

In 12 iulie se vor repartiza computerizat in invatamantul liceal de stat absolventii claselor a VIII-a, urmand ca in 13 iulie sa fie afisati, la scolile gimnaziale, listele cu absolventii repartizati din scolile respective si lista cu locurile neocupate la liceele din Bucuresti si alte judete.

REPARTIZARE LICEE 2017. Intre 13 si 17 iulie se va organiza depunerea dosarelor de inscriere la scolile la care candidatii au fost repartizati. Atentie! In lipsa acestui demers, candidatul pierde locul de la liceul respectiv.

ADMITERE LICEU 2017. Ce acte sunt necesare la dosarul de inscriere:

- cererea de inscriere (la liceul respectiv);
- cartea de identitate (daca este cazul) si certificatul de nastere, acesta din urma in copie legalizata;
- adeverinta cu notele si media generala obtinute la Evaluarea Nationala din clasa a VIII-a (se ridica de la scoala absolvita de elev);
- foaia matricola pentru clasele a V-a - a VIII-a (cu calculul mediei generale) - se ridica de la scoala gimnaziala;
- fisa medicala a elevului (de la scoala gimnaziala).

In 18 iulie, liceele vor transmite situatia locurilor ramase libere in urma neinscrierii candidatilor admisi in aceasta etapa de admitere.

Intre 19 si 21 iulie vor fi rezolvate situatiile speciale aparute dupa repartizarea computerizata, repartizarea candidatilor care nu si-au depus dosarele de inscriere in termen, a candidatilor care nu au participat si a celor care au participat, dar nu au fost repartizati in etapa repartizarii computerizate.

24 iulie 2017 - Afisarea situatiei locurilor libere, a locului de desfasurare si a graficului probelor de aptitudini sau probelor la limba moderna sau materna.

4 septembrie 2017 - Candidatii se vor inscrie la liceele care organizeaza probele de aptitudini sau probele la limba moderna sau materna.

5 – 6 septembrie 2017 - Desfasurarea probelor de aptitudini sau probelor de limba moderna sau materna.

4 – 7 septembrie 2017 - Absolventii clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizati in etapa anterioara, care nu s-au inscris in termen sau care si-au incheiat situatia scolara ulterior etapei anterioare isi vor trimite cererile de inscriere.

8 septembrie 2017 - Vor fi repartizati absolventii clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizati in etapa anterioara, care nu s-au inscris in termen sau care si-au incheiat situatia scolara ulterior etapei anerioare.

11 septembrie 2017 - Transmiterea rezultatelor repartizarii catre Centrul National de Admitere, prin confirmarea incheierii operatiunilor specifice in aplicatia informatica centralizata.

ADMITERE LICEU 2017. Anul trecut, procentul absolventilor clasei a VIII-a care au obtinut medii peste 5 la Evaluarea Nationala a fost 75,1%.

ADMITERE LICEU 2017. Rezultatele sunt afisate de Edu.ro AICI!

ADMITERE LICEU 2017. In 2016, primele zele licee dupa media de admitere au fost:Colegiul National "Sfantul Sava" din Bucuresti - ultima medie de admitere: 9,56 , iar prima medie de admitere 10, Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu" din Bucuresti - ultima medie de admitere: 9,56, iar prima medie de admitere 10, Colegiul National "Gheorghe Lazar" din Bucuresti - ultima medie de admitere: 9,54, iar prima medie de admitere: 10, Colegiul National "Mihai Viteazul" din Bucuresti - ultima medie de admitere: 9,49, iar prima medie de admitere: 10, Colegiul National "Mircea cel Batran" din Constanta - ultima medie de admitere: 9,47, iar prima medie de admitere:10, Colegiul National "Gheorghe Sincai" din Bucuresti - ultima medie de admitere: 9,42 iar prima medie de admitere: 9,96, Liceul Teoretic "Ovidius" din Constanta - ultima medie de admitere: 9,32 , iar prima medie de admitere: 9,99, Liceul Teoretic "Grigore Moisil" Timisoara - ultima medie de admitere: 9,31, iar prima medie de admitere: 9,98, Colegiul National din Iasi - ultima medie de admitere : 9,27, iar prima medie de admitere: 10 si Colegiul National "Fratii Buzesti" din Craiova - ultima medie de admitere: 9,19, iar prima medie de admitere:10.

 

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
ADMITERE LICEU 2017. Repartizarea computerizata a fost afisata pe EDU.RO
ADMITERE LICEU 2017. Repartizarea computerizata a fost afisata pe EDU.RO

ADMITERE LICEU 2017. Aproape 113.000 de elevi au aflat miercuri in ce liceu vor invata din clasa a IX-a, dupa prima repatizare computerizata organizata de Ministerul Educatiei Nationale.

Parada liceelor de elita din Capitala, mutata pe trotuare. Cum a distrus Primaria traditia ce a rezistat si comunistilor
Parada liceelor de elita din Capitala, mutata pe trotuare. Cum a distrus Primaria traditia ce a rezistat si comunistilor

La final de an scolar, Primaria Capitalei ii trimite pe absolventii liceelor de elita din Bucuresti sa defileze pe trotuare sau in curtile scolilor, punand capat astfel unei traditii de zeci de ani, pe care nici comunistii nu au intrerupt-o.

Colegii care scot olimpici pe banda rulanta. De ce medii au nevoie elevii care vor sa ajunga la liceele de top din Capitala
Colegii care scot olimpici pe banda rulanta. De ce medii au nevoie elevii care vor sa ajunga la liceele de top din Capitala

Aproape o luna a mai ramas pana la cel mai important examen din viata elevilor de clasa a 8-a: Evaluarea Nationala. Cei care isi doresc sa ajunga la liceele de top din capitala, cum ar fi Lazar sau Sava, au nevoie de medii mari peste 9,70.

Profesorii din scoli si licee risca inchisoarea pentru luare de mita. De marti, ei sunt considerati
Profesorii din scoli si licee risca inchisoarea pentru luare de mita. De marti, ei sunt considerati "functionari publici"

Incepand din 25 aprilie, cadrele didactice din invatamantul preuniversitar de stat au calitatea de functionar public in sensul legi penale - si risca chiar si 10 ani dupa gratii pentru luare de mita.

Recomandări
Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Tot ce trebuie să știi despre zborurile către și dinspre țările Schengen. Ce se schimbă din 31 martie
Tot ce trebuie să știi despre zborurile către și dinspre țările Schengen. Ce se schimbă din 31 martie

Doar trei zile mai sunt până când vom intra în spațiul Schengen cu frontierele maritime și aeriene.