Esca și Escu, toate episoadele exclusiv online. VIDEO

Ultimul update: Joi 07 Decembrie 2017 19:00
Data publicarii: Vineri 01 Decembrie 2017 13:37
Categorie: Esca si Escu
Escu & Esca

Andreea Esca și Cristian Tudor Popescu discută în fiecare joi seara, exclusiv pe www.stirileprotv.ro, cele mai importante subiecte ale săptămânii.

În acest articol, care este actualizat în fiecare săptămână, puteți viziona toate episoadele, trasmise exclusiv pe site-ul Stirilor ProTV.

EPISODUL 1 - eliberarea infractorilor din închisori

540 de deținuți au fost eliberați mai devreme din închisori în ultima săptămână, după intrarea în vigoare a Legii recursului compensatoriu. 

Printre cei care au ieșit în aceste zile mai devreme din închisori se numără 184 de hoți, 135 de tâlhari, 33 de criminali și 47 de violatori. De asemenea, alte câteva mii de persoane se pregătesc să iasă din închisoare mai repede.

Andreea Esca și Cristian Tudor Popescu au analizat care vor fi efectele acestui val de eliberări.

Esca şi Escu. CTP, despre legile Justiției: "N-am văzut nicio manifestare a opiniei publice"

EPISODUL 2 - legile justiției

În această ediție, cei doi jurnaliști au vorbit despre intenția actualei guvernări de a modifica legile justiției. 

Coaliţia PSD-ALDE a depus, ca iniţiative legislative, trei proiecte: modificarea Legii CSM, modificarea Statutului judecătorilor şi procurorilor şi modificarea Legii privind organizarea judiciară. 

EPISODUL 3 -  asemănările dintre bolșevicii lui Lenin și puterea guvernamentală PSD-ALDE din România

În această ediție, cei doi jurnaliști au vorbit despre  asemănările dintre bolșevicii lui Lenin și puterea guvernamentală PSD-ALDE din România, condusă de Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu.

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu este de părere că și în România se poate vorbi de ”ceva echivalent” cu ceea ce s-a întâmplat atunci în Rusia, din cauza regimului PSD-ALDE, care, deși în prezent mai atrage doar o minoritate în electoratul românesc, reprezintă o majoritate în Parlament.

EPISODUL 4 - Esca și Escu. De ce a intrat Dragnea în afacerea Tel Drum: ”Există o ierarhie a hoției în PSD”

În această ediție, cei doi jurnaliști au vorbit în primul rând despre rezultatele raportului MCV pentru România, despre care președintele României Klaus Iohannis a spus că reprezintă un serios semnal de alarmă de care coaliţia de guvernare trebuie să ţină cont, dar care a fost văzut pozitiv de către ministrul Justiției Tudorel Toader.

Nu în ultimul rând, acest raport a fost publicat într-un moment marcat de controversata modificare a legilor justiţiei, dar și în plin scandal provocat de începerea urmăririi penale a liderului PSD, Liviu Dragnea, sub acuzaţiile de constituire a unui grup infracţional organizat, într-un dosar în care sunt urmărite penal alte opt persoane, între care reprezentanţi ai firmei Tel Drum. EPISODUL 5 - Esca și Escu. Statul paralel si Justitia paralela

În această ediție, cei doi jurnaliști au vorbit despre ”statul paralel” - teoria lansată de PSD și susținută puternic de Tăriceanu, potrivit căreia anumite ”forțe” încearcă ”să obțină ilegitim puterea în stat”. Tăriceanu chiar l-a numit pe Iohannis ”patronul statului paralel”.

De cealaltă parte, președintele Klaus Iohannis a numit povestea cu statul paralel ”o glumă proastă”. Iar joi, premierul Mihai Tudose a declarat că nu întelege acest ”concept” de stat paralel.

EPISODUL 6 - Esca și Escu. CTP, despre reactia SUA la modificarile din Justitie: “Acești oameni au fost votați acum un an și fac ce fac”

În această ediție, cei doi jurnaliști au discutat despre scandalul provocat de președinții celor două camere ale Parlamentului, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, care au trimis Statelor Unite ale Americii o scrisoare în numele Parlamentului României, ca reacție la criticile Departamentului de Stat la adresa modificărilor legilor Justiției.

EPISODUL 6 - Esca și Escu. România se desparte de Regele Mihai. CTP: “Am putea spune că este a treia moarte a Regelui Mihai”

Andreea Esca și Cristian Tudor Popescu discută în fiecare săptămână, exclusiv pe www.stirileprotv.ro, cele mai importante subiecte ale săptămânii. În această ediție, cei doi jurnaliști au vorbit despre moartea Regelui Mihai și despre ce înseamnă acest trist eveniment pentru România, acum, în 2017.

 

Escu & Esca Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Pro TV

Esca şi Escu, despre legile justiției. CTP: ”Ce se urmărește? Penalul să ajungă președinte”

Esca şi Escu, despre legile justiției. CTP: ”Ce se urmărește? Penalul să ajungă președinte”

Esca şi Escu. CTP, despre legile Justiției:

Esca şi Escu. CTP, despre legile Justiției: "N-am văzut nicio manifestare a opiniei publice"

Cristian Tudor Popescu, CTP

CTP: "Casa Regala sa isi castige existenta singura, asa cum a facut Regele Mihai după ce nu a mai fost rege"

CTP, despre târgul Primăriei Capitalei în Piața Victoriei: "Oricând se poate produce o busculadă"

Esca și Escu, toate episoadele exclusiv online. VIDEO

CTP, despre reactia SUA la modificarile din Justitie: "Acești oameni au fost votați acum un an și fac ce fac"

Esca și Escu. CTP: Dacă Ponta era președinte, nu mai aveam niciun stat paralel acum

Esca și Escu. CTP, despre dosarul Dragnea: "Cum să-și dea demisia? O să spună, da, domne, niște nenorociți, OLAF-ul ăsta"

Esca si Esca

Esca și Escu. CTP, despre bolșevicii lui Lenin și PSD-iștii lui Dragnea: ”Îi paște pușcăria dacă nu le reușește lovitura”

Esca şi Escu. CTP, despre legile Justiției: "N-am văzut nicio manifestare a opiniei publice"

Astăzi la Esca & Escu, Cristian Tudor Popescu vorbește despre schimbările legislative din justiție

Esca şi Escu. CTP: "Cea mai mare grijă a guvernării sunt hoții, tâlharii, violatorii, corupții"