Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Cand va primi Arena Nationala aviz pentru a putea functiona legal. Nota data de expertii italieni controversatei copertine

Embed:

Vicepremierul Vasile Dincu a elucidat la „Dupa 20 de ani” problema copertinei de pe Arena Nationala, considerata initial nesigura de pompieri.

Dupa ce la inceputulu lunii februarie s-a anuntat ca Arena Nationala va ramane inchisa pe o perioada nedeterminata de timp, pentru ca acoperisul ramane neautorizat de pompieri, acum vicepremierul Vasile Dincu spune ca stadionul de aproape un sfert de miliard de euro ar putea intra foarte curand in legalitate.

In acest moment, existau toate conditiile ca meciul cu Spania sa se desfasoare aici. Legea prevede ca, in cazul in care nu exista o autorizatie de protectie la incendii din partea ISU sa se ia masuri suplimentare, sa se faca un plan comun de masuri intre pompieri, salvare, ISU si toti ceilalti si sa se desfasoare meciul in conditiile acestea. Este legala aceasta solutie si a avut loc pana acum”, a explicat viceprim-ministrul, invitat la „Dupa 20 de ani”.

Vasile Dincu la

Odata cu spaima de dupa Colectiv, spaima care a cuprins administratia din Bucuresti, primarul a interzis meciurile. Am facut impreuna cu primaria, expertii de la primarie, pompierii si ceilalti, desi nu era in atributiile mele, un proiect pentru un plan comun de masuri de protectie si pana la urma primarul nu a avut curajul sau a urmarit altceva si nu vrut sa puna in practica acest plan pentru a se desfasura meciul. Firma a adus la comisia tehnica de pe langa ministerul pe care il conduc un buletin de analiza venite de la laboratorul de la ISU, le-am dat rezultatele, acesta spunea ca se poate desfasura meciul deoarece nu exista pericol”, a mai spus Dincu.

Daca din 2011 pana in 2016 primaria s-ar fi preocupat sa aduca buletine de analiza cum a depus acum, ar fi fost mult mai simplu. Ne-au adus, dupa un scandal mediatic, in 3 martie, de la un laborator din Italia care e superior celui ISU, si care spune ca e de categoria B, deci se pot desfaura merciuri. Probabil ca luni, in cadrul sedintei Comisiei, agreementul va fi oferit primariei si deci se vor putea desfasura meciuri in viitor pe stadionul national”, a conchis vicepremierul.

Arena Nationala - AGERPRES

Pe de alta parte, luna trecuta testele ISU au arata ca faimoasa copertina de 84 de milioane de lei nu are rezistenta la foc din clasa B, asa cum afirmase constructorul, ci din clasa C. Adica acoperisul ar arde mai repede decat era prevazut in proiect. Intre timp, legea privind securitatea la incendiu a fost modificata in Parlament si le permite acum celor care nu au autorizatie sa functioneze pe proprie raspundere.

 

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 13 Martie 2016
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed