Cartea ”România, te iubesc!”, lansată la târgul Gaudeamus, alături de telespectatori

×
Codul embed a fost copiat

10 ani, 326 de ediţii, legi schimbate şi 6 jurnalişti susţinuţi de milioane de oameni. Toate aceste lucruri se rezumă la câteva cuvinte: ''Romania, te iubesc!''.

De duminică, există şi o carte cu acest nume, în care o să regăsiţi extrem de multe lucruri interesante legate de emisiunea care duminică de duminică luptă pentru această ţară printr-un jurnalism curat şi fără interferenţe.

Lansarea a avut loc la târgul de carte Gaudeamus, unde colegii noştri au fost înconjuraţi de telespectatorii care cred în ei.

Aplaudați îndelung - în acest fel şi-au arătat cei prezenţi aprecierea faţă de tot ceea ce Paula Herlo, Rareş Năstase, Alex Dima, Cosmin Savu, Paul Angelescu şi Cristian Leonte fac din 2008 la emisiunea ''România, te iubesc!”.

Vizitator: ''Fac o treabă minunată pentru România de astăzi, de mâine şi pentru copiii noştri. Mi se par cu mult curaj şi să o ţină tot aşa. România, te iubesc!

Citește și
Gaudeamus
Cărțile tradiționale, din nou în preferințele cititorilor. De ce nu mai cumpără ebook-uri
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Copil: ''Din emisiunea asta m-am informat în legătură cu ce se întâmplă în ţara noastră, informaţii pe care nu le puteam lua din alte surse, şi e o emisiune de mare încredere.

Vizitator: ”Luptă pentru noi ca naţie şi îşi fac meseria cum pot mai bine în condiţiile actuale.

Cristian Leonte: ”E o bucurie să-i vedem pe telespectatorii noştri lângă cartea ”România, te iubesc!”. E o energie incredibilă, speram să-i câştigăm şi ca citititori.

Cosmin Savu: ''Noi duminica ne uităm a doua zi la rating-uri şi vedem cifre, acum vedem oameni şi simţi cum sunt alături de tine. Ne ajută să mergem mai departe şi mesajele sunt copleșitoare.''

Iar de acum cele mai importante reportaje realizate de echipa emisiunii ''România, te iubesc!'' în cei 10 ani de existenţă rămân şi pe print.

Gabriel Liiceanu: ''România, te iubesc! e un titlu care duce în eroare, ar putea trimite la cântarea României. Adevărata iubire de ţară e asta şi România, te iubesc! asta înseamnă, este conştiinţa defectelor pe care le are guvernarea noastră şi sunt semnalate prin iubire pentru a fi reparate.

Andreea Esca: ''Ce mi-aş dori este ca după ce vor citi generaţiile următoare negru pe alb ce se întâmplă în zilele noastre, să răsufle uşuraţi, să spună ”Doamne, ce bine că uite datorită acestor oameni lucrurile s-au schimbat”.''

Volumul prezintă şi poveştile din spatele sutelor de ore de documentare.

Alex Dima: ''Am scris 4 povești despre Dunăre, despre păduri, despre şcoala de la Fâstâci, celebra, bani aruncaţi pe fereastră.''

"Tu știi ce mai face copilul tău?", "Sclavi pe pământul mafiei", "Standard pentru Est?" sau "Centura, veșnic neterminată" sunt alte câteva anchete care se regăsesc în carte.

Lidia Bodea, director general editura Humanitas: ”E şi o carte care schimbă şi nu doar care mărturiseşte despre o stare de fapt. E o stare care îşi propune să ne arate că schimbarea e cu putinţă, totul e să avem încăpățânarea de a merge mai departe.

Paula Herlo: ''E o confirmare că facem bine ce facem şi un îndemn să nu ne oprim. Cred că e important să rămână în carte, pentru că peste 10 ani, când copiii vor citi şi vor vedea vremurile pe care le-am trăit, ele să fie uitate. Eu cred că noi ca emisiune şi carte suntem parte din cei care schimba lucruri.''

Rareș Năstase: ”Am pus pe hârtie ce am simțit cu anumiţi oameni, locuri plăcute sau nu. Sunt şi multe personaje care nu meritau să fie acolo, dar sunt parte din reportaje şi sper să găsim soluţii pentru viitor prin această carte.

Paul Angelescu: '''Îmi doresc ca o parte din capitolele astea să nu mai fie de actualitate, că dacă nu mai sunt de actualitate, o să ne fie tuturor mai bine, măcar 2,3 acolo.''

Alex Dima: ''Și acum să ne punem pe treabă. Știm că în spatele nostru sunt ei, sunt mulţi şi ne susţin şi mergem mai departe. Căutăm în jurul nostru motive pentru a spune ”România, te iubesc!” şi dacă nu le găsim, trebuie să le căutăm.''

Top 5 vânzări Curtea Veche la târgul Gaudeamus

Pe primul loc în topul vânzărilor s-a aflat una dintre cele două noi cărți pentru copii din colecția Poveștile Cristinei – „O iarnă de povești” de Cristina și Alex Donovici, ilustrată de Annabella Orosz. Creatorii fenomenului online povestilecristinei.ro au revenit cu o carte de povești de iarnă cu personaje aparte: fulgi de nea care visează să se topească în palma unui copil, îngeri salvați din zăpadă de fetițe, copii plecați în căutarea lui Moș Nicolae, elfi care ne dăruiesc Crăciunul.

Al doilea loc a fost ocupat de către cea mai nouă carte de memorii de la Curtea Veche Publishing: „Ultima vară în Bretania” de Ada d’Albon, actriță româncă de teatru stabilită la Paris, nepoată a lui Mihail Sadoveanu, fondatoarea Théâtre de l’Orme. Un volum care parcurge istoria personală a autoarei, din casa anilor fericiți, cu cascadele de flori, din fostul cartier Uranus și până în balconul cât o gheretă din Paris, îngropat și el în flori, unde, sub o tufă de crizanteme galbene, așteaptă urnele cu cenușa fără țară a părinților.

Pe cel de-al treilea loc s-a aflat cel de-al doilea volum de iarnă din colecția Poveștile Cristinei: „Țup, salvatoarea iernii” de Alex Donovici, cu ilustrații de Stela Damaschin-Popa. Aceasta este continuarea seriei Țup în care simpatica ciocârlie salvează pădurea și aduce iarna, alături de un melc cu cochilia plină de cărți și o bufniță vegetariană.

Locul al patrulea l-a ocupat unul dintre cele mai noi titluri de Nassim Nicholas Taleb: „Când pielea ta e în joc. Asimetrii ascunse în viața de zi cu zi”. Trecând prin cam toată istoria omenirii, citând cu fler atât din Părinții Bisericii, cât și din Nietzsche și Popper, din Seneca și Donald Trump, Taleb ne arată că asumarea riscurilor și implicarea curajoasă în viața de zi cu zi, dar și în probleme care depășesc sfera propriei locuințe sau a interesului propriu sunt atribute esențiale ale eroilor și, în general, ale tuturor celor care și-au găsit sensul vieții.

Iar pe locul al cincilea s-a aflat cel mai nou titlu de gastronomie de la Curtea Veche – „Duminica la prânz” de Laura Laurențiu, cunoscută pentru blogul culinar lauralaurentiu.ro. Un volum de rețete ce se diferențiază nu doar prin tehnicile moderne și ușor de aplicat în orice bucătărie ci și prin coagularea rețetelor în simple dar creative meniuri de prânz pentru întreaga familie.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Cartea
Cartea "România, te iubesc!", lansată duminică la Târgul Gaudeamus

De peste 10 ani, căută și informează publicul din toată România despre adevăruri pe care mulți le-ar dori ascunse.

Cărțile tradiționale, din nou în preferințele cititorilor. De ce nu mai cumpără ebook-uri
Cărțile tradiționale, din nou în preferințele cititorilor. De ce nu mai cumpără ebook-uri

Într-o lume condusă de informaţia digitală, cărţile printate au ieşit învingătoare în lupta cu tehnologia. Cel puţin, asta arată datele editurilor din întreaga lume.

Târgul
Târgul "Gaudeamus". Autorul celebru ale cărui cărţi se cumpără pe ascuns

Paolo Coelho, cărţile de reţete culinare, dar şi cele de nutriţie, sunt în topul preferinţelor românilor, la capitolul lectură.

Târgul de Carte ”Gaudeamus”. Cărțile autorilor români, cele mai bine vândute și la această ediție
Târgul de Carte ”Gaudeamus”. Cărțile autorilor români, cele mai bine vândute și la această ediție

Mii de oameni au mers sâmbătă la Târgul de Carte ”Gaudeamus” din București, într-o zi plină de lansări.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.