Atentie la galbenusul de ou, mai ales daca ai probleme cu colesterolul!
Poate fi mai periculos decat alimentele de la fast food pentru cei care au probleme cu colesterolul. In schimb, albusul ramane, in continuare, una dintre cele mai importante surse de proteine de calitate.
Recent, medicii canadieni au facut public un studiu privind impactul consumului de oua asupra sanatatii aparatului cardiovascular.
Un galbenus poate contine pana la 275 mg de colesterol. Iar intr-un singur produs tip fast-food se gasesc pana la 150 miligrame de colesterol. In ciuda comparatiei, oul nu trebuie eliminat din alimentatie.
Chiar si copiii pot avea o dislipidemie ereditara, adica un colesterol mare mostenit genetic. In cazul lor, consumul de galbenus de ou este interzis. Albusul, in schimb, nu contine colesterol si este binevenit. Orice exagerare, totusi, este nociva.
Studiul canadian arata ca diabeticii care mananca un ou in fiecare zi au un risc dublu de boala cardiovasculara. Atentie nu numai la omlete si oul fiert ca atare, ci si la produsele care contin oua in compozitie.
Oul ramane, totusi, unul dintre cele mai complexe alimente de origine animala. Insa trebuie consumat cu prudenta de catre persoanele cu risc cardiovascular.