Theresa May a adresat naţiunii o scrisoare. Mesajul transmis despre BREXIT

Theresa May, scrisoare, brexit
AFP

Șefa guvernului de la Londra, Theresa May, a adresat duminică naţiunii o scrisoare în care se angajează să lucreze "trup şi suflet" pentru acordul său privind Brexit, odată ce documentul va fi aprobat de liderii Uniunii Europene

Șefa guvernului de la Londra, Theresa May, a adresat duminică naţiunii o scrisoare în care se angajează să lucreze "trup şi suflet" pentru acordul său privind Brexit, odată ce documentul va fi aprobat de liderii Uniunii Europene în acest final de săptămână, relatează Agerpres, citând AFP.

May, care speră să parafeze acordul de divorţ şi să contureze legăturile viitoare cu UE în cadrul unui summit la Bruxelles duminică, se confruntă cu provocarea dificilă de a obţine sprijin din partea Parlamentului britanic în acest proces.

În scrisoarea sa deschisă, publicată în mai multe ziare de duminică din ţară, premierul britanic arată că acordul "va respecta rezultatul" referendumului din 2016, în care 52% dintre alegători au votat ieşirea din UE, şi va permite "un moment de reînnoire şi reconciliere".

"Va fi un acord în interes naţional, care va servi întregii noastre ţări şi tuturor locuitorilor, fie că aţi votat pentru "a pleca" sau "a rămâne". Este un acord pentru un viitor mai luminos, care ne va permite să fructificăm oportunităţile ce vor urma", a adăugat Theresa May.

Citește și
Prețul eliberării Alinei Apostol din „gulagul” chinezesc. Fost deținut al regimului de la Beijing: „Cu chinezii trebuie să negociezi direct!”. Răspunsul Ministerului Justiției din România

Amintind că Regatul Unit va părăsi UE pe 29 martie anul viitor, ea a cerut populaţiei să susţină acest acord.

"Parlamentul va ocazia să facă acest lucru în câteva săptămâni printr-un vot important", a subliniat şefa guvernului britanic.

"Eu voi face campanie trup şi suflet pentru a câştiga acest vot, (...) pentru binele Regatului Unit şi al întregului nostru popor", a continuat aceasta.

Theresa May încearcă să-şi asigure susţinerea deputaţilor din partidul său conservator şi al aliaţilor din Partidul Democratic Unionist nord-irlandez (DUP).

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

 

 

Articol recomandat de sport.ro
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Citește și...
Summit istoric la Bruxelles, se decide soarta UE. Anunțul lui Donald Tusk pentru statele membre
Summit istoric la Bruxelles, se decide soarta UE. Anunțul lui Donald Tusk pentru statele membre

Liderii europeni se întâlnesc astăzi la Bruxelles pentru un summit istoric care va decide soarta Uniunii Europene şi Regatului Unit.

Recomandări
Politico:
Politico: "Ucraina se îndreaptă spre înfrângere". Marile atuuri pe care Putin le are în lupta pentru victorie

Întrebați un soldat ucrainean dacă mai crede că Occidentul va sta alături de Kiev "atât timp cât va fi nevoie".

Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO
Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO

Marcel Ciolacu a făcut o gafă jenantă în timpul unor declarații de presă susținute în Qatar. Deși avea discursul scris, premierul s-a încurcat și în loc de „lecție” a pronunțat... „erecție”.

Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO
Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO

O explozie de proporții a avut loc, miercuri, în municipiul Craiova. Deflagrația a fost atât de puternică încât fațada blocului s-a prăbușit.