SUBIECTE BAC 2017 LIMBA SI LITERATURA MATERNA. SUBIECTE si BAREM de corectare

BACALAUREAT 2017: Proba scrisa la Limba si Literatura Materna
Pro TV

SUBIECTE BAC 2017 LIMBA SI LITERATURA MATERNA. Absolventii de clasa a XII-a au sustinut marti cea de-a doua proba scrisa din cadrul examenului de BACALAUREAT 2017 la Limba Materna. Examenul a inceput la 9 si a durat trei ore.

UPDATE: SUBIECTE SI BAREM LIBMA MATERNA pot fi consultate AICI.

SUBIECTE BAC 2017 LIMBA SI LITERATURA MATERNA: Proba scrisa la Limba Materna a inceput la ora 09.00, constand in trei subiecte, fiecare cu 30 de puncte.

Accesul candidatilor in centrele de examen la probele scrise s-a facut in intervalul 7:30 - 8:30 pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie. Timpul destinat redactarii unei lucrari scrise este de trei ore, calculat din momentul in care s-a incheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat.

Pentru rezolvarea subiectelor, candidatii folosesc numai cerneala sau pasta de culoare albastra, iar pentru executarea schemelor si a desenelor vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematica si Geografie, candidatii pot apela doar la instrumente de desen.

Citește și
bacalaureat
SUBIECTE BAC 2017 ROMANA. Modele de SUBIECTE si BAREM la romana, la bacalaureat, profilurile REAL si UMAN
Hanul cu Tei se vinde cu 1,6 milioane€. Clădirea, cumpărată de Ilie Dumitrescu în 2004

La probele scrise, mijloacele de calcul sunt interzise, iar hartia folosita este doar cea distribuita de catre asistenti. Toate salile de examen trebuie sa aiba in dotare camere functionale de supraveghere video si audio. Ministerul Educatiei atentioneaza ca este interzis accesul in sali cu manuale, dictionare, notite, insemnari etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, ori cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.

In acelasi timp, candidatilor le este interzis sa comunice intre ei sau cu exteriorul, sa transmita ori sa schimbe intre ei foi din lucrare, ciorne, notite sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare in interior sau cu exteriorul. Cei surprinsi in aceste situatii vor fi eliminati din examen, indiferent daca materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent daca au fost introduse de acestia ori de alti candidati, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane si indiferent daca ei au primit ori au transmis materialele interzise. Drept consecinta, nu vor mai putea participa la probele urmatoare si vor fi lipsiti de posibilitatea recunoasterii, in sesiunile urmatoare, a notelor la probele promovate anterior eliminarii, inclusiv a probelor de evaluare a competentelor lingvistice si digitale. De asemenea, acesti candidati nu mai au dreptul de a participa la urmatoarele doua sesiuni ale examenului de bacalaureat.

In mod identic cu Evaluarea Nationala, lucrarile vor fi evaluate in centre zonale de evaluare din alte judete decat cele in care au avut loc probele. In conformitate cu prevederile metodologice, in urma evaluarii lucrarilor contestate "nota initiala se poate modifica, dupa caz, prin crestere sau descrestere, prin nota acordata la contestatii”, Cu alte cuvinte, nota comisiei de contestatii este finala, intrucat nu se mai aplica regula celor 0,5 puncte diferenta intre nota de la evaluarea initiala si cea de la contestatii.

Ministrul Educatiei, Pavel Nastase, a solicitat, duminica, la videoconferinta cu membrii comisiilor judetene, cu presedintii centrelor de examen si cu cei ai centrelor zonale de evaluare, organizata la sediul MEN, asigurarea conditiilor optime in raport cu prognozele meteorologice pentru fiecare zi in parte.
In acest sens, in salile de examen trebuie asigurata o climatizare corespunzatoare, in functie de posibilitatile si dotarile spatiilor respective, dar si apa potabila atat pentru profesorii din comisii, cat si pentru candidati. De asemenea, in toate centrele de examen trebuie sa existe asistenta medicala permanenta.

SUBIECTE BAC 2017 LIMBA SI LITERATURA MATERNA. Rezultatele, inainte de contestatii, se vor afisa pe 5 iulie, iar notele dupa contestatii pe 10 iulie.

CALENDARUL examenului de BACALAUREAT 2017

Sesiunea iunie-iulie 2017:

26 iunie 2017 Limba si literatura romana - proba Ea) - proba scrisa
27 iunie 2017 Limba si literatura materna - proba Eb) - proba scrisa
28 iunie 2017 Proba obligatorie a profilului - proba Ec) - proba scrisa
30 iunie 2017 Proba la alegere a profilului si specializarii - proba Ed) - proba scrisa
5 iulie 2017 Afisarea rezultatelor (pana la ora 16:00) si depunerea contestatiilor (orele 16:00 - 20:00)
6 - 9 iulie 2017 Rezolvarea contestatiilor
10 iulie 2017 Afisarea rezultatelor finale

Calendar BACALAUREAT 2017 - Sesiunea august-septembrie 2017

11 - 14 iulie 2017 Inscrierea candidatilor la a doua sesiune de examen
27 iulie 2017 Inscrierea candidatilor care au promovat examenele de corigente
21 august 2017 Limba si literatura romana – proba Ea) - proba scrisa
22 august 2017 Limba si literatura materna – proba Eb) - proba scrisa
23 august 2017 Proba obligatorie a profilului – proba Ec) - proba scrisa
24 august 2017 Proba la alegere a profilului si specializarii - proba Ed) - proba scrisa
25, 28 august 2017 Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana - proba A
28 august 2017 Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna - proba B
29-30 august 2017 Evaluarea competentelor digitale - proba D
30-31 august 2017 Evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala - proba C
1 septembrie 2017 Afisarea rezultatelor (pana la ora 16,00) si depunerea contestatiilor (orele 16:00 - 20:00)
2 - 5 septembrie 2017 Rezolvarea contestatiilor
6 septembrie 2017 Afisarea rezultatelor finale

Articol recomandat de sport.ro
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Citește și...
BACALAUREAT 2017. Reactiile elevilor dupa ce au vazut SUBIECTELE la LIMBA ROMANA:
BACALAUREAT 2017. Reactiile elevilor dupa ce au vazut SUBIECTELE la LIMBA ROMANA: "Am scris aproape juma de pagina"

A fost ziua cea mai emotionanta pentru absolventii de clasa a XII-a, care au sustinut proba scrisa la Limba si Literatura Romana. Cine s-a pregatit insa, nu a avut probleme in rezolvarea subiectelor.

SUBIECTE BAC 2017 ROMANA. Modele de SUBIECTE si BAREM la romana, la bacalaureat, profilurile REAL si UMAN
SUBIECTE BAC 2017 ROMANA. Modele de SUBIECTE si BAREM la romana, la bacalaureat, profilurile REAL si UMAN

SUBIECTE BAC 2017 ROMANA. Absolventii de clasa a XII-a sustin azi probele scrise la bacalaureat 2017, prima fiind cea de limba romana.

SUBIECTE BAC 2017 ROMANA. SUBIECTE si BAREM de corectare. Elev:
SUBIECTE BAC 2017 ROMANA. SUBIECTE si BAREM de corectare. Elev: "Nu m-am pregatit deloc. Eu nu ma astept sa iau BAC-ul"

SUBIECTE BAC 2017 ROMANA. Absolventii de clasa a XII-a au sustinut prima proba scrisa din cadrul examenului de BACALAUREAT 2017 la Limba si Literatura Romana. Examenul a inceput la ora 09:00 si a durat trei ore.

Absolventii de liceu care iau 10 la BAC vor intra gratis la Untold si Neversea. Cei care dau examenul au parte de reduceri
Absolventii de liceu care iau 10 la BAC vor intra gratis la Untold si Neversea. Cei care dau examenul au parte de reduceri

Ai carte, ai parte si de distractie! Si anul acesta, absolventii de liceu care vor lua 10 pe linie la examenul de bacalaureat vor avea intrare libera la Untold, dar si la Neversea, festivalul de la malul marii.

Recomandări
Arma NATO care va tranzita România pentru a ajunge în Ucraina. MApN îi va asigura combustibilul
Arma NATO care va tranzita România pentru a ajunge în Ucraina. MApN îi va asigura combustibilul

Între timp, apărarea Ucrainei suferă din cauza stocurilor tot mai mici de muniție. Un ajutor substanțial este pe drum din Finlanda, stat care a aderat la NATO anul trecut.

PSD și PNL s-au înțeles: Cătălin Cîrstoiu va fi candidatul comun al Coaliției la Primăria Capitalei
PSD și PNL s-au înțeles: Cătălin Cîrstoiu va fi candidatul comun al Coaliției la Primăria Capitalei

După aproape aproape ore de discuții, coliția de Guvernare a decis luni seară că medicul Cătălin Cîrstoiu este candidatul PSD-PNL pentru Primăria Capitalei.

Bani europeni pentru înființarea centrelor de colectare, refuzați de primării. Câmpurile au devenit „magnet” pentru deșeuri
Bani europeni pentru înființarea centrelor de colectare, refuzați de primării. Câmpurile au devenit „magnet” pentru deșeuri

Peste 1.900 de primării ar fi putut să ia bani europeni prin PNRR pentru înființarea așa-numitelor centre de colectare cu aport voluntar.