SUBIECTE BAC 2016 ROMANA. Impresiile elevilor despre subiectele la Limba Romana. BAREMUL de evaluare

×
Codul embed a fost copiat

SUBIECTE BAC 2016 ROMANA. Absolventii clasei a 12-a au dat luni cel mai important test de pana acum - proba scrisa la limba si literatura romana, in cadrul examenului de Bacalaureat.

SUBIECTE BAC 2016 ROMANA. UPDATE Mai multi elevi vor primi 0 puncte la subiectul III, dupa ce au scris despre "Morometii" ca roman interbelic. Acestia au gresit complet, deoarece "Morometii" este roman postbelic.

SUBIECTE BAC 2016 ROMANA. UPDATE La profilul Umanist, la primul subiect elevii au avut de rezolvat cerinte vizand un fragment din "Citadela sfaramata ”de Horia Lovinescu.

Ei au trebuit sa numeasca sinonime pentru doua cuvite din text, sa explice rolul virgulei intr-o secventa, sa construiasca un enunt care sa ilustreze sensul conotativ al unui substantiv din text si sa precizeze o tema a discutiei dintre personaje.

De asemenea, elevii au mai trebuit sa transcrie din text doua cuvinte reprezentand marci ale adresarii directe, sa mentioneze o modalitate de caracterizare a personajului feminin si sa ilustreze cu exemple din text doua trasaturi ale genului dramatic. O alta cerinta a vizat comentarea unui fragment din textul dat.

Citește și
elevi strainatate
Olimpicii romani au ajuns la cele mai prestigioase universitati din lume. Ce i-ar convinge sa se intoarca in tara
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

SUBIECTE BAC 2016 ROMANA. Al doilea subiect a constat in scrierea unui text argumentativ de 1500-300 de cuvinte despre rolul lecturii in dezbvoltarea personala.

La ultimul subiect, elevilor li s-a cerut sa redacteze un eseu de 600-900 de cuvinte in care sa prezinte particluaritati de constructie a unui personaj dintr-un roman psihologic studiat.

Subiecte Bacalaureat la Limba Romana - profilul UMAN:

 

Limba Romana - profilul UMAN

Barem Bacalaureat la Limba Romana - profilul UMAN:

SUBIECTE BAC 2016 ROMANA. UPDATE La Colegiul National Gheorghe Lazar din Capitala subiectele au fost primite cu bucurie de elevi. La al 2-lea punct, cei de la real au avut de redactat un text argumentativ despre rolul jocurilor electronice in viata tinerilor. Iar la ultima parte, la fel ca la simulare, a picat romanul interbelic.

Cei mai multi au scris despre "Ion", "Enigma Otiliei" sau "Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi". Din pacate, altii au ales gresit, Morometii, romanul lui Marin Preda fiind unul dintre simbolurile literaturii postbelice.

La subiectul al doilea, profilul uman, candidatii au avut de redactat un text argumentativ despre rolul lecturii in viata personala. Iar la al 3-lea, caracterizarea unui personaj dintr-un roman psihologic. Aici, cei mai multi au ales "Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi".

In ciuda emotiilor si a confuziei, unii au ramas, totusi, optimisti..

Eleva: Mi-a picat ceva ce am invatat eu, usor, a fost, mi-a placut.
Reporter: Ce mai exact?
Eleva: Nu mai stiu sigur, dar a fost usor, nu mai stiu exact despre ce a fost.
Reporter: Ce nota speri ca vei lua?
Eleva: Sper sa iau o nota destul de mare, sper sa-l trec si asta
.

SUBIECTE BAC 2016 ROMANA. UPDATE Un barbat de 52 si o femeie de 48 de ani au sustinut, luni, proba scrisa la limba si literatura romana a examenului de bacalaureat in sesiunea iunie-iulie, in judetul Arad, barbatul fiind detinut condamnat pentru omor. VEZI AICI detalii.

SUBIECTE BAC 2016 ROMANA. UPDATE La profilul Real, la primul subiect elevii au primit un text la prima vedere din piesa de teatru "Madona” de Tudor Musatescu, cerintele fiind, printre altele, construirea unui enunt in care sa foloseasca o locutiune care sa contina substantivul "viata", transcrierea a doua cuvinte care sunt marci ale adresarii directe, ilustrarea, cu exemple din text, a doua trasaturi ale genului dramatic.

SUBIECTE BAC 2016 ROMANA. UPDATE La subiectul al doilea, absolventii de clasa a XII-a au avut de realizat un text argumentativ de 150-300 de cuvinte despre rolul jocurilor pe calculator in viata tinerilor, iar la subiectul al treilea au avut de redactat un eseu de 600-900 de cuvinte in care sa prezinte tema si viziunea despre lume si viata intr-un roman interbelic.
 

Subiecte Bacalaureat la Limba Romana - profilul REAL:

 

Barem Bacalaureat la Limba Romana - profilul REAL:

SUBIECTE BAC 2016 ROMANA. Opt elevi cu probleme de sanatate din Harghita sustin probele scrise ale examenului de Bacalaureat in conditii speciale, numarul acestora fiind mai mare decat in anii precedenti.

Vicepresedintele Comisiei Judetene de Bacalaureat, inspectorul scolar Bartolf Hedwig, a declarat ca cel mai grav caz este al unui elev din Gheorgheni, care sufera de tetrapareza spastica si deficienta motorie globala grava si care a primit aprobare de la Ministerul Educatiei pentru a sustine acasa examenul de Bacalaureat. De altfel, elevul in cauza a si fost scolarizat acasa, iar la Bacalaureat va dicta raspunsurile la subiecte unor cadre didactice de alta specialitate decat proba la care sustine examenul.

Potrivit sursei citate, doua candidate din Miercurea Ciuc si Cristuru Secuiesc, care au deficiente de auz, vor putea folosi aparatul auditiv in timpul examenului, iar trei elevi cu dislexie, disgrafie si dispraxie din Miercurea Ciuc si Odorheiu Secuiesc vor dicta raspunsurile la subiecte intr-o sala separata, conform metodologiei.

Un alt caz medical este al unui elev care a suferit o interventie chirurgicala la genunchi si nu poate urca scarile, motiv pentru care a cerut aprobare pentru a sustine examenul intr-o sala de la parte, iar un elev, tot cu operatie la genunchi, a solicitat ca in timpul examenul sa poata sa-si tina piciorul intr-o anumita pozitie, intrucat nu poate sa-l indoaie.

SUBIECTE BAC 2016 ROMANA. Aproximativ 2.500 de candidati s-au inscris la examenul de Bacalaureat din Harghita. In judet functioneaza opt centre de examen si o subcomisie arondata unui centru din Miercurea Ciuc, precum si un centru de evaluare

Bacalaureatul va continua marti, cu proba la limba si literatura materna, care va fi sustinuta de elevii apartinand minoritatilor nationale, miercuri - cu proba obligatorie a profilului, iar vineri va fi proba la alegere a profilului si specializarii.

Rezultatele vor fi afisate in data de 12 iulie (pana in ora 16,00) si, in aceeasi zi, vor putea fi depuse contestatii (intre orele 16,00 - 20,00), care urmeaza a fi solutionate in perioada 13 - 15 iulie. Rezultatele finale vor fi facute publice in data de 16 iulie.

SUBIECTE BAC 2016 ROMANA. Potrivit unui centralizator al Ministerului Educatiei Nationale si Cercetarii stiintifice, in vederea sustinerii examenului national de bacalaureat din aceasta sesiune, s-au inscris 137.344 de absolventi de liceu. Dintre acestia, 114.993 de candidati (71,23%) provin din promotia curenta, iar 22.351 de candidati (28,77%) din seriile anterioare.

MENCS reaminteste faptul ca pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie sa indeplineasca, cumulativ, conditiile referitoare la sustinerea tuturor probelor de evaluare a competentelor lingvistice si digitale, sustinerea tuturor probelor scrise si nota 5 la fiecare dintre acestea, obtinerea mediei 6 cel putin, la probele scrise.

SUBIECTE BAC 2016 ROMANA. Nu este permis accesul candidatilor in salile de examen cu manuale, dictionare, notite, insemnari etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, si nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare. Nerespectarea dispozitiilor referitoare la introducerea de materiale interzise in sala de examen duce la eliminarea candidatului, indiferent daca materialele interzise au fost folosite sau nu, precizeaza MENCS.

SUBIECTE BAC 2016 ROMANA. Potrivit datelor din Sistemul Informatic Integrat al Invatamantului din Romania (SIIIR), in anul scolar 2015-2016 exista inregistrati 161.448 de elevi in anii terminali de liceu (clasele a XII-a zi si a XIII-a).

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
BACALAUREAT 2016 SUBIECTE ROMANA si barem. Ce subiecte au picat la limba romana, profilul uman si real
BACALAUREAT 2016 SUBIECTE ROMANA si barem. Ce subiecte au picat la limba romana, profilul uman si real

BACALAUREAT 2016 SUBIECTE ROMANA. Peste 137.000 de candidati din toate promotiile s-au inscris pentru proba scrisa la Limba Romana la BACALAUREAT 2016, potrivit News.ro.

Olimpicii romani au ajuns la cele mai prestigioase universitati din lume. Ce i-ar convinge sa se intoarca in tara
Olimpicii romani au ajuns la cele mai prestigioase universitati din lume. Ce i-ar convinge sa se intoarca in tara

Pentru unii elevi de clasa a XII-a, Bacalaureatul este o simpla formalitate.Olimpicii au dat examenul in urma cu o luna si acum au cate un loc asigurat in universitati de prestigiu din lume.

REZULTATE BACALAUREAT 2016. Peste 2.000 de liceeni nu au trecut de proba la care era imposibil de picat
REZULTATE BACALAUREAT 2016. Peste 2.000 de liceeni nu au trecut de proba la care era imposibil de picat

REZULTATE BACALAUREAT 2016. Prima proba a examenului de Bacalaureat, cea de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare in limba romana, a fost sustinuta de peste 110.000 de absolventi de liceu.

Recomandări
Ursula von der Leyen avertizează: Putin îşi concentrează atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi
Ursula von der Leyen avertizează: Putin îşi concentrează atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat vineri că Rusia îşi concentrează atacurile sale hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi, informează AFP.

Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO
Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că vineri trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu", de la Câmpia Turzii, în vederea dotării Escadrilei 48 Vânătoare.

Reacție neașteptată a Iranului după atacul atribuit Israelului. „Mai degrabă infiltrare decât atac”
Reacție neașteptată a Iranului după atacul atribuit Israelului. „Mai degrabă infiltrare decât atac”

Teheranul minimizează exploziile de vineri atribuite Israelului şi anunţă că nu intenţionează să se răzbune, în dorinţa de a evita un război în regiune.