BAC 2013, sesiunea de toamna. Subiecte limba si literatura romana la BACALAUREAT 2013

BACALAUREAT 2013

BACALAUREAT 2013. Elevii care au terminat clasa a XII-a sustin luni proba scrisa la limba si literatura romana la BAC 2013, sesiunea de toamna.

UPDATE 12:35 SUBIECTE BACALAUREAT 2013, LIMBA SI LITERATURA ROMANA: Slavici, eseu dintr-o comedie si comunicarea pentru succesul muncii in echipa

Analiza unui fragment din nuvela "Budulea Taichii" a lui Ioan Slavici, scrierea unui text argumentativ despre importanta comunicarii pentru succesul muncii in echipa si redactarea unui eseu dintr-o comedie studiata au fost subiectele la Limba romana din sesiunea a doua a examenului de BAC 2013.

Candidatii au avut de rezolvat varianta de subiecte cu numarul opt la proba scrisa la Limba si literatura romana sustinuta luni, 26 august 2013.

Vezi si: BAREM BACALAUREAT 2013, SESIUNEA DE TOAMNA, LIMBA SI LITERATURA ROMANA

Citește și
„Ei sunt ruşinea Rusiei. Și-au vândut sufletul și conștiința”. Interzis în Rusia lui Putin, părintele rockului alternativ sovietic vine la București

La primul subiect, pe un fragment din nuvela "Budulea Taichii" a lui Ioan Slavici, candidatii au avut de rezolvat mai multe cerinte vizand cunostinte de vocabular, limba romana si gramatica.

Cerinta de la punctul 1 al primului subiect a fost sa fie dat cate un sinonom potrivit pentru sensul din text al cuvintelor "stiam" si "uimirea".

La punctul 2 al primului subiect s-a cerut explicarea rolului cratimei in secventa "dar se-ntelege".

Candidatii au avut, la punctul trei, de facut un enunt in care sa foloseasca o locutiune sau expresie care sa contina substantivul "nume".

La punctul patru, candidatii trebuiau sa mentioneze tipul de perspectiva narativa din textul dat si apoi sa precizeze doua motive literare identice din acelasi fragment.

In plus, elevii au avut de selectat doua secvente din text care fixeaza dimensiunea temporala, apoi sa prezinte rolul verbelor la timpul imperfect, sa ilustreze cu exemple doua trasaturi ale genului epic si sa comenteze in 60-100 de cuvinte, respectiv 6 sau 10 randuri, o secventa din textul: "De-mi parea bine? Dar se-ntelege ca-mi parea bine. Cand mi-l aduc aminte pe dansul, mi se desfasoara inaintea ochilor intreaga lume a tineretelor, cu toate farmecele ei, acuma perdute pentru totdeauna; si niciunul dintre noi toti, care impreuna am trecut prin acea lume, nu poate sa se gandeasca la tineretele sale fara ca sa-i treaca, asezat, retras si intotdeauna intelept, Budulea Taichii de dinaintea ochilor, pentru ca Budulea nu era numai al Taichii, ci si al nostru al tuturora".

La al doilea subiect la Limba si literatura romana BAC 2013, cerinta a fost scrierea unui text de tip argumentativ de 150-300 de cuvinte, respectiv 15-30 de randuri, despre importanta comunicarii pentru succesul muncii in echipa.

Subiectul al treilea a vizat redactarea unui eseu de 600-900 de cuvinte, respectiv doua - trei pagini in care trebuia prezentata relatia dintre doua personaje dintr-o comedie studiata.

BACALAUREAT 2013 - Pentru fiecare subiect rezolvat corect candidatii primesc cate 30 de puncte, 10 puncte fiind acordate din oficiu.

 

Candidatii la BACALAUREAT 2013, sesiunea august-septembrie sustin luni, 26 august 2013 PROBA SCRISA LA LIMBA SI LITERATURA ROMANA.

Subiectele de la PROBA SCRISA LA LIMBA SI LITERATURA ROMANA, profil uman si real de la BACALAUREAT 2013, sesiunea iunie - iulie pot fi descarcate aici!

Baremul de corectare de la BACALAUREAT 2013, sesiunea iunie - iulie poate fi descarcat aici.

Toate informatiile despre examenul de BAC 2013 le gasiti in sectiunea BACALAUREAT 2013.

Conform EDU.RO, REZULTATELE BACALAUREAT 2013, sesiunea august - septembrie vor fi afisate in 2 septembrie 2013, pana la ora 12.00, iar contestatiile vor fi depuse intre orele 12.00 si 16.00. In 3-4 septembrie 2013 vor fi solutionate contestatiile, iar in 5 septembrie 2013vor fi afisate rezultatele finale.

Pe www.stirileprotv.ro gasiti subiectele la LIMBA SI LITERATURA ROMANA si baremul la LIMBA SI LITERATURA ROMANA de la BACALAUREAT 2013,  sesiunea august-septembrie, de indata ce vor fi publicate de EDU.RO, dar si informatii in timp real.
 

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Rezultate finale Bac 2018, sesiunea de toamnă. Notele au fost afișate, promovare de 29,7%
Rezultate finale Bac 2018, sesiunea de toamnă. Notele au fost afișate, promovare de 29,7%

Rezultate finale BAC 2018, sesiunea de toamnă. Ministerul Educaţiei Naţionale a publicat miercuri notele finale, după contestații, pentru elevii care au susținut examenul de Bacalaureat în a doua sesiune.

EDU.RO REZULTATE BAC 2018 sesiunea de toamnă. Notele au fost afișate. Rată de promovare - 26,9%
EDU.RO REZULTATE BAC 2018 sesiunea de toamnă. Notele au fost afișate. Rată de promovare - 26,9%

EDU.RO REZULTATE BAC 2018 sesiunea de toamnă. Absolvenţii de liceu care au susținut probele la examenul de Bacalaureat 2018 în sesiunea de toamnă își pot afla notele. 

REZULTATE BAC 2018. Cea mai mare medie la sesiunea august-septembrie
REZULTATE BAC 2018. Cea mai mare medie la sesiunea august-septembrie

REZULTATE BAC 2018. Cea mai mare medie la sesiunea august-septembrie a examenului de bacalaureat - 9,8 - a fost obţinută de un candidat din Bucureşti, arată datele publicate pe site-ul bacalaureat.edu.ro.

Recomandări
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”

Israelul a lansat joi noapte un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în apropierea unei baze militare.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic
Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic

Israelul a lansat vineri dimineață un atac asupra Iranului, după atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute.