Perle BACALAUREAT 2013, sesiunea de toamna. "E important sa comunicam ... cand ne place o fata"

×
Codul embed a fost copiat

Perle BACALAUREAT 2013 - "Daca invatam literatura universala, poate aflam ca suntem fii de imparati si primim o mostenire", spera un licean, in timp ce altul se declara multumit ca traieste in era digitala si nu i se mai pot pierde scrisorile.

Perle BACALAUREAT 2013 - Profesorii au cules aceste perle din lucrarile candidatilor care sustin din nou examenul de Bacalaureat. Caragiale si Slavici i-au incurcat rau la romana.

BAC 2013, sesiunea de toamna. Barem matematica M1 si M2 la BACALAUREAT 2013

BAC 2013, sesiunea de toamna. Barem istorie la BACALAUREAT 2013

Pentru o tanara care a terminat liceul in urma cu 2 luni "Budulea Taichii", nuvela lui Ioan Slavici este ca o poveste SF. N-a auzit de ea. Dovada ca nici nu a putut sa-i pronunte numele.

Citește și
Bacalaureat 2012
PERLE BAC 2013 de la limba romana: "N-am model, ca nu citesc. O sa am pana in sesiunea de toamna"
Prețul eliberării Alinei Apostol din „gulagul” chinezesc. Fost deținut al regimului de la Beijing: „Cu chinezii trebuie să negociezi direct!”. Răspunsul Ministerului Justiției din România

Perle BACALAUREAT 2013, sesiunea de toamna

'Am avut ceva ce nici nu stiu cum se cheama, Badi Taileu, nu stiu'.'

Greu de inteles s-a dovedit si Caragiale. Chiar daca multi au auzit de comedia ''O scrisoare pierduta'', putini au fost cei care au si citit-o. Au incercat in schimb sa se inspire din titlu pentru a descrie relatia dintre doua personaje, asa cum le cerea subiectul de la BACALAUREAT 2013.

"Relatia dintre personaje este clar una amoroasa si, chiar daca ei vor sa se iubeasca pe ascuns, pana la urma adevarul iese la iveala. Asa se intampla si in viata reala cu amantii'', a scris un tanar.

"In piesa "O scrisoare pierduta'' autorul prevestea parca situatiile care se intampla in zilele noastre cand postasii fug cu banii, doar ca cel de atunci a pierdut scrisoarea'', crede o fata.

Perle BACALAUREAT 2013 - Punctul pe "i" il pune un candidat conectat la tehnologie:

''Daca ar fi trait acum Caragiale nu ar mai fi avut despre ce sa scrie pentru ca acum noi nu mai scriem scrisori ca sa se piarda, comunicam prin internet si whatsApp :) ''.

Si perle au rasarit in numeroase lucrari de la BACALAUREAT 2013.

''De exemplu la mine in clasa este important sa comunicam intre noi mai ales atunci cand la mai multi baieti ne place de o sigura fata. Ca sa nu iasa cu scandal mai bine vorbim intre noi, ca o echipa si o lasam pe ea sa aleaga'' - asa a comentat un licean importanta comunicarii pentru succesul muncii in echipa.

''Literatura universala ne ajuta sa aflam povestile de dragoste dintre conducatorii altor popoare. Vedem cu cine au fost facuti copiii de regi sau de imparati si poate aflam ca suntem cumva rude cu ei si primim o mostenire''.

Daca acesti tineri ar fi citit jumatate din operele care fac parte din bibliografia pentru BACALAUREAT 2013, cu siguranta vocabularul lor ar fi fost mult mai bogat.

Din pacate insa nici profesorii nu mai pun accentul pe lectura, iar elevii vin la scoala cu rezumate copiate de pe internet, fara sa aiba habar care este subiectul lucrarii sau cine sunt personajele principale.

Articol recomandat de sport.ro
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Citește și...
Perle la examenul de TITULARIZARE. Cum a vrut un profesor sa
Perle la examenul de TITULARIZARE. Cum a vrut un profesor sa "sustraga" atentia copiilor

In fiecare an, perlele elevilor devin subiect de comedie imediat dupa examenul de Bacalaureat. Dar ce ne facem atunci cand profesorii care ar trebui sa ii indrume ofera perle si mai mari?

PERLE BAC 2013 de la limba romana:
PERLE BAC 2013 de la limba romana: "N-am model, ca nu citesc. O sa am pana in sesiunea de toamna"

PERLE BAC 2013 - "Nu am un model, pentru ca nu prea citesc. Dar, daca dati acelasi subiect, o sa-mi aleg, pentru sesiunea de toamna." Iata ce a scris un absolvent de liceu la un subiect ce valora o treime din nota finala a probei de limba romana.

PERLE BAC 2013 de la limba romana:
PERLE BAC 2013 de la limba romana: "Nici nu stiti ce probleme am acasa"

PERLE BAC 2013. Pentru unii dintre elevii care au dat bacul la romana anul acesta, ghilimele sunt puse ca sa "stii tu, ca cititor, ca n-a zis asta autorul", iar "rolul verbelor, la imperfect, este ca sa ne arate ca lumea asta chiar e imperfecta".

Recomandări
Politico:
Politico: "Ucraina se îndreaptă spre înfrângere". Marile atuuri pe care Putin le are în lupta pentru victorie

Întrebați un soldat ucrainean dacă mai crede că Occidentul va sta alături de Kiev "atât timp cât va fi nevoie".

Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO
Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO

Marcel Ciolacu a făcut o gafă jenantă în timpul unor declarații de presă susținute în Qatar. Deși avea discursul scris, premierul s-a încurcat și în loc de „lecție” a pronunțat... „erecție”.

Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO
Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO

O explozie de proporții a avut loc, miercuri, în municipiul Craiova. Deflagrația a fost atât de puternică încât fațada blocului s-a prăbușit.