Reactii dupa primele estimari ale europarlamentarelor. Ion Iliescu: "Crin Antonescu ar trebui sa demisioneze de la sefia PNL"

Ion Iliescu

Presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, si fostul sef al statului Ion Iliescu au comentat exit-poll-urile la europarlamentare, apreciind scorul PSD si sustinand ca cetatenii ”au taxat greseala PNL de a iesi din USL”.

Stirea este in curs de actualizare!

CITITI SI: Rezultate ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. EXIT POLL: ce procente au obtinut PSD, PNL, PDL si PMP

Liviu Dragnea a apreciat ca estimarile exit-poll-urilor in privinta scorului PSD ”arata aprecierea guvernarii si o campanie buna”. ”E rau pentru PNL, arata greseala pe care au facut-o ca au iesit din USL, iar cetatenii au taxat-o”, a mai comentat Liviu Dragnea.

Aflat alaturi de el, Ion Iliescu a intervenit: ”E o lectie buna si pentru PNL”.

Citește și
Politia
MAI: "Alegerile nu au fost marcate de incidente majore". Ce fel de incalcari ale legii au existat, totusi, duminica
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Dragnea a apreciat si scorul lui Mircea Diaconu: ”Are cat un partid, PMP”. ”Arata cele doua mari greseli ale lui Crin”, au mai comentat la unison Iliescu si Dragnea.

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu a declarat dupa anuntarea rezultatelor exit-poll-urilor ca acestea reprezinta o lectie pentru PNL si, de asemenea, esecul lui Crin Antonescu, el subliniind ca liderul PNL ar trebui sa demisioneze de la sefia PNL. "E o lectie pentru PNL, adica este esecul lui Crin, categoric. Cetatenii au sanctionat decizia lor categoric (de a iesi din USL, n.r.)", a spus Iliescu.

El a aratat ca Antonescu ar trebui sa demisioneze din functie. "Ar trebui sa-si declare acum retragerea din functie. incepuse asa de bine, pentru el era ... si el ca persoana avea de castigat. A dat cu piciorul, a facut si partidului un mare deserviciu", a spus Iliescu. El a mai aratat ca refacerea USL trebuie sa aiba loc, dar conditionat de demisia lui Antonescu.

Elena Udrea le-a transmis partidelor de dreapta ca “e nevoie sa ne unim in jurul unui proiect” pentru noiembrie 2014. “Cred ca am dovedit ca suntem cel mai important partid de opozitie din Romania”. Udrea a acuzat fraude la vot, spunand ca PSD “nu s-a lecuit”.

Elena Udrea a mai declarat ca PMP este singurul partid de centru-dreapta care a crescut in campanie si este formatiunea careia i se datoreaza prezenta mai mare la urne si a facut apel pentru unirea opozitiei pentru castigarea alegerilor prezidentiale. ”Suntem singurul partid de centru-dreapta care a crescut in aceasta campanie”, a declarat Udrea.

Ea a sustinut, de asemenea, ca sporirea numarului celor care au votat se datoreaza PMP. Pe de alta parte, Elena Udrea a facut apel la unificarea dreptei. ”E nevoie stringenta sa ne unim in jurul unui proiect care sa dea putere opozitiei la PSD pentru a castiga prezidentialele”, a afirmat Udrea.

Mircea Diaconu: “Daca acest procent se mentine, o sa-mi fac datoria cat pot de bine”. “Ce am facut eu nu se poate numi chiar campanie”, a adaugat independentul, spunand ca voturile pentru el au reprezentant “opinia curata, neinfluentata” a alegatorilor.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, nu comenteaza estimarile rezultatului alegerilor europarlamentare conform exit-poll-urilor, spunand ca despre rezultate "se va vorbi maine", poate si la noapte si face apel la reprezentantii PNL in sectiile de votare sa fie vigilenti. ”Fac apel la reprezentantii PNL in sectiile de votare sa-si faca datoria cu maxima seriozitate, cu maxima vigilenta si cu maxima corectitudine, pana cand voturile sunt numarate, pana cand procesele-verbale sunt incheiate, pana cand procesul electoral propriu-zis, cu toate componentele sale este pe deplin incheiat”, a spus Antonescu.

El a precizat ca nu doreste sa comenteze rezultatele estimate pana la acest moment. ”Despre rezultate vom vorbi poate si in cursul acestei nopti, cu siguranta maine dimineata, atunci cand vom avea rezultate oficiale, pe baza carora va voi comunica si evaluarea noastra in legatura cu aceste rezultate”, a spus Antonescu.

Liderul PNL a refuzat sa raspunda intrebarilor jurnalistilor. Crin Antonescu a declarat recent ca daca PNL obtine sub 20% la europarlamentare va demisiona de la sefia partidului.

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat dupa inchiderea scrutinului la euroalegeri ca doreste sa multumeasca in primul rand militantilor care au crezut in acest partid "lovit si din interior si din afara", care a dus in aceste luni batalia pe mai multe fronturi. Vasile Blaga a tinut sa le multumeasca militantilor partidului, care au crezut in acest partisd "lovit si din interior si din afara", care a dus in aceste luni batalia pe mai multe fronturi.

"Ii rog sa aiba rabdare, sa ramana in sectiile de votare, pentru a termina cit mai repede numaratoarea paralela", a spus Blaga, precizand ca declaratii se vor face dupa finalizarea numaratorii paralele. Potrivit exit-poll-urilor, PDL s-a clasat pe locul 3 la euroalegeri, cu scoruri intre 10% si 12%.

Presedintele Partidului Forta Civica, Mihai Razvan Ungureanu, a declarat dupa inchiderea urnelor de vot la euroalegeri ca acest partid nu este un proiect al europarlamentarelor, ci un proiect pe termen mediu si lung si va fi un partid la guvernare in 2016. "Partidul Forta Civica nu este un proiect al europarlamentarelor, este un proiect pe termen mediu si lung, va fi un partid la guvernare in 2016 si este un partid care acum se pregateste pentru a doua mare infruntare, foarte importanta, din toamna tarzie a acestui an, si anume alegerile prezidentiale", a declarat Ungureanu.

El a adaugat ca Forta Civica ia in calcul discutii cu toate partidele de centru-dreapta, "pentru a gasi o solutie care sa aduca opozitiei in ansambul ei o victorie la alegerile prezidentiale".

"Forta Civica reuseste sa demonstreze ca este un partid care poate razbi, in conditiile in care frauda electorala este reala, in conditiile in care initiativele acestui partid privind prevenirea fraudelor au fost blocate in Parlament. (...) Nu comentam acum rezultatele exit-poll-urilor, reprezinta o poza a momentului, vom analiza rezultatele votului", a mai spus Mihai Razvan Ungureanu.

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat duminica seara, la Cluj-Napoca, dupa aflarea rezultatelor exit-poll-urilor, ca alegatorii maghiari si-au dorit o reprezentare puternica in Parlamentul European si o continuare a politicilor duse de UDMR. "Rezultatul conform exit-poll-urilor arata un rezultat bun, conform asteptarilor noastre. Consideram ca este un succes. Consideram ca undeva intre intre 6-7 la suta am obtinut, poate ca, prin redistribuire, vom ajunge la trei deputati si vom pastra o reprezentare puternica in PE. Multumim alegatorilor nostri, care au inteles si si-au dorit o reprezentare puternica in PE, si-au dorit o continuare in PE a politicilor duse de UDMR", a afirmat Kelemen.

Potrivit acestuia, UDMR a dus o campanie corecta, echilibrata, in care a abordat temele europene.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
REZULTATE <b>EUROPARLAMENTARE 2014</b>. EXIT POLL: Procentele PSD, PNL, PDL si PMP. LISTA celor care merg in P.E.
REZULTATE EUROPARLAMENTARE 2014. EXIT POLL: Procentele PSD, PNL, PDL si PMP. LISTA celor care merg in P.E.

REZULTATE EUROPARLAMENTARE 2014 - Conform estimarilor exit-poll realizate de mai multe institute de sondare a opiniei publice, Alianta PSD-UNPR-PC a inregistrat cel mai mare scor la aceste alegeri europarlamentare.

MAI:
MAI: "Alegerile nu au fost marcate de incidente majore". Ce fel de incalcari ale legii au existat, totusi, duminica

Au fost alegeri fara incidente majore - este concluzia prezentata luni de Ministerul de Interne.

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Prezenta mare la vot, comparativ cu alti ani: 32,16% din alegatori au votat pana la ora 21.00
ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Prezenta mare la vot, comparativ cu alti ani: 32,16% din alegatori au votat pana la ora 21.00

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Duminica la ora 21, cand toate sectiile de votare se inchideau, pentru unii era sfarsitul unui calvar, iar pentru altii - abia inceputul.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.